fbpx

Με την παρουσία Παραολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών διεξήχθησαν οι «3οι Αγώνες Φιλίας» (pics)

Με την παρουσία Παραολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών διεξήχθησαν οι «3οι Αγώνες Φιλίας» (pics)

Την Τετάρτη (5 Απριλίου), πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι «3οι Αγώνες Φιλίας», του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ημαθίας «ΑΙΓΕΣ Βεργίνα», στο ΔΑΚ Βικέλας, στο Μακροχώρι σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Ημαθίας. Το φετινό μήνυμα των αγώνων ήταν «Έλα στη θέση μου! Δες τη μοναδικότητά! Στήριξε τη διαφορετικότητα !».

Filias

Στους «3ους Αγώνες Φιλίας» συμμετείχαν αθλητές, μαθητές και άτομα με αναπηρίες οι οποίοι έζησαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία καθώς κλήθηκαν να συνυπάρξουν και να αγωνιστούν χέρι-χέρι με μαθητές των σχολείων της περιοχής.

Filias arsi

Στην αρχή των αγώνων έγινε επίδειξη των παραολυμπιακών και ολυμπιακών αθλημάτων, μέσα στο κλειστό γήπεδο του ΔΑΚ Βικέλα και στη συνέχεια ακολούθησε το αγωνιστικό πρόγραμμα στο γήπεδο του στίβου, με αγωνίσματα 50μ, 100μ, 400μ, 800μ, 1500μ., μήκος και σφαίρα.

Filias sfaira

Εκτός του στίβου, οι επιδείξεις περιλάμβαναν και τα αθλήματα: Καράτε, Άρση Βαρών, Τζούντο και Laser Run (Μοντέρνο Πένταθλο), με την επίδειξη ξιφασκίας με αμαξίδιο να είναι η μεγάλη έκπληξη, των αγώνων καθώς έγινε από την πρέσβειρα του BeActiveHellas και παραολυμπιονίκη Κέλλυ Λουφάκη.

Filias loufaki

Στη συνέχεια οι Ομοσπονδιακοί προπονητές και αθλητές της Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν επίδειξη των αθλημάτων τους, αλλά ενημέρωσαν και για τους κανονισμούς, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν και βιωματικά κάποια από αυτά.

Οι «3οι Αγώνες Φιλίας» πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, με τη στήριξη του Be Active Hellas της ΓΓΑ, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας.

Filias4

Η πρόεδρος του Σωματείου «ΑΙΓΕΣ» Έφη Καραγιάννη μετά το πέρας των αγώνων θέλησε να ευχαριστήσει το Δ. Βέροιας, την Αντιδημαρχία Τουρισμού, το ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας, την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το ΒeActiveHellas και τους χορηγούς της πόλης της Βέροιας, για τη στήριξη τους. Επίσης η κ. Καραγιάννη ευχαρίστησε τους επισήμους, τους ομοσπονδιακούς προπονητές, τους παραολυμπιονίκες, τα σχολεία που συμμετείχαν με τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές, τους εθελοντές, την οργανωτική επιτροπή, τα ΜΜΕ, και τους εθελοντές φωτογράφους, για την παρουσία και τη βοήθειά τους και επισήμανε: «Προσπαθήσαμε να τονίσουμε την αξία του αθλητισμού καταπολεμώντας προκαταλήψεις και διακρίσεις κάθε μορφής. Στείλαμε ηχηρά μηνύματα αλληλεγγύης, ένταξης, αποδοχής της διαφορετικότητας, εν συναίσθησης και σεβασμού προς τα άτομα με αναπηρίες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με νέες ξεχωριστές και πρωτότυπες δράσεις!».

Filias3

Η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη έστειλε το δικό της μήνυμα: «Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που αρχικά ανέβαλαν τους αγώνες, οι «3οι Αγώνες Φιλίας» πραγματοποιήθηκαν και με μεγάλη επιτυχία. Να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν για τη διεξαγωγή των αγώνων, τους Πολιτειακούς και τοπικούς παράγοντες, που στηρίζουν τη διοργάνωση που τείνει να γίνει θεσμός σε μια ιστορική περιοχή της Μακεδονίας. Να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως το σωματείο «ΑΙΓΕΣ» και την πρόεδρο του Έφη Καραγιάννη για την έμπνευση και την υλοποίηση αυτής των αγώνων».

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.