fbpx

Παρίσι 2024: Στη δημοσιότητα και τα επίσημα εικονογράμματα -Η οπτική ταυτότητα των Αγώνων (pic&vid)

Παρίσι 2024: Στη δημοσιότητα και τα επίσημα εικονογράμματα -Η οπτική ταυτότητα των Αγώνων (pic&vid)

Η Οργανωτική Επιτροπή του Παρισιού 2024 αποκάλυψε σήμερα (Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου) τα σχέδια των επίσημων εικονογραμμάτων και την οπτική ιδέα των Παραολυμπιακών και Ολυμπιακών Αγώνων.
Τα 23 παραολυμπιακά αθλήματα αντιπροσωπεύονται από 15 εικονογράμματα που αφορούν Παραολυμπιακά αθλήματα και οκτώ εικονογράμματα που μοιράζονται με τα Ολυμπιακά. 

Εικονογράφηση και στυλ
Κάθε εικονόγραμμα του Παρισιού 2024 αποτελείται από τρία γραφικά στοιχεία: έναν άξονα συμμετρίας, μια απεικόνιση του εδάφους και μια αναπαράσταση του αθλήματος που απεικονίζει.
 
Τα εικονογράμματα που σχεδιάστηκαν για Παραολυμπιακά αθλήματα αποτίουν, επίσης, φόρο τιμής στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι αθλητές, συμπεριλαμβανομένων των αναπηρικών αμαξιδίων, που χρησιμοποιούνται σε αθλήματα όπως η ξιφασκία με αμαξίδιο και το ράγκμπι με αμαξίδιο, και τα tappers (συνοδός tapper) που χρησιμοποιούνται για αθλητές με προβλήματα όρασης στην Παρά-κολύμβηση.
 
Μια παγκόσμια γλώσσα και ένα σήμα τιμής
Τα εικονογράμματα είναι σύμβολα που αντιπροσωπεύουν κάθε Παραολυμπιακό και Ολυμπιακό άθλημα. Δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αναγνωρίσουν αμέσως ένα άθλημα, είτε εμφανίζεται σε εισιτήριο, στην τηλεόραση ή κοντά σε ένα στάδιο, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για να κατευθύνουν τους θεατές στους χώρους των Αγώνων.
Με τα χρόνια, τα εικονογράμματα έχουν γίνει βασικό στοιχείο της εμφάνισης των Αγώνων και μια μοναδική μορφή έκφρασης για τις χώρες υποδοχής, ενσωματώνοντας το στυλ και τον πολιτισμό τους, καθώς και το πνεύμα των Αγώνων που φιλοξενούν.
 
Ο Τόνι Εστανγκέ, πρόεδρος της Οργανωτικής «Παρίσι 2024» και ολυμπιονίκης του Κανόε-Καγιάκ, δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, τα εικονογράμματα επιτρέπουν σε ανθρώπους από περισσότερες από 200 εθνικότητες να βρουν το δρόμο τους στην καρδιά μιας χώρας της οποίας η γλώσσα ή οι κωδικοί είναι συνήθως άγνωστοι σε αυτούς. Στο Παρίσι 2024, τα 62 εικονογράμματα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων δεν θα είναι πλέον εικονογράμματα, αλλά πραγματικά σήματα τιμής. Με αυτά τα σήματα, θα γιορτάσουμε τους πολύ ιδιαίτερους δεσμούς που ενώνουν τους λάτρεις και τα μέλη της αθλητικής κοινότητας».
 
 
Η οπτική ταυτότητα των Αγώνων (The Look of the Games)
Η οπτική ταυτότητα των Αγώνων του Παρισιού 2024 έχει δημιουργηθεί γύρω από τέσσερα κύρια θέματα: γιορτή, μεταφορά, εξορθολογισμός και εξατομίκευση.
 
Οι χώροι θα είναι διακοσμημένοι με έντονα χρώματα για να αντιπροσωπεύουν την παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού. Το «Παρίσι 2024» δημιούργησε ένα κοινό θέμα τόσο για τους Παραολυμπιακούς όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με ελάχιστες αλλαγές μεταξύ των δύο, για τον εξορθολογισμό του κόστους και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των Αγώνων.
 
Η εμφάνιση θα παραμείνει ίδια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, με μόνο τους Ολυμπιακούς δακτυλίους να αντικαθίστανται από τους τρεις Agitos. Ορισμένα ολυμπιακά εικονογράμματα θα αντικατασταθούν πριν από την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων.
 
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, οι οποίοι θα διεξαχθούν μεταξύ 28 Αυγούστου και 8 Σεπτεμβρίου 2024, θα είναι οι μεγαλύτεροι Παραολυμπιακοί Αγώνες στην ιστορία, με 549 αγώνες, σε 22 παρα-αθλήματα.
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα ακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι αρχίζουν στις 26 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 11 Αυγούστου.
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.