fbpx

Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ψηφίστε τη μασκότ για το Μιλάνο Κορτίνα 2026 (pics)

Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ψηφίστε τη μασκότ για το Μιλάνο Κορτίνα 2026 (pics)

Στο μουσικό φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, στις 8 Φεβρουαρίου, έγινε η αποκάλυψη των δύο προτάσεων για τις μασκότ των Χειμερινών Παραολυμπιακών και Ολυμπιακών Αγώνων του 2026. 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μιλάνο-Κορτίνα 2026 έχει επιλέξει δύο σετ σχεδίων για επίσημες μασκότ των Παραολυμπιακών και των Ολυμπιακών Αγώνων μετά από επιλογή εκατοντάδων σχεδίων, που υποβλήθηκαν από σχολεία όλης της χώρας.  
 
Οι δύο προτάσεις παρουσιάστηκαν την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου και αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του διάσημου μουσικού φεστιβάλ του Σαν Ρέμο. Πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή των σχεδίων, που θα γίνουν η πηγή έμπνευσης για τις επίσημες μασκότ των Αγώνων. 
Ο Ιταλός χρυσός παραολυμπιονίκης ξιφασκίας με αμαξίδιο, Μπέμπε Βίο ήταν ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής ειδικών, που βοήθησαν στο να παρθεί η απόφαση και να επιλεγούν τα δύο αυτά σχέδια.
 
Λουλούδια και ζωάκια
Το πρώτο σχέδιο περιλαμβάνει ένα εντελβάις και μια χιονοσταλίδα σχεδιασμένο από τα παιδιά του Istituto Comprensivo AB SABIN του Σεγκράτε, στο Μιλάνο. Τα δύο λουλουδάκια ξεκινούν ένα ταξίδι από τα βουνά στην πόλη, ενώ μαθαίνουν να ξεπερνούν τα εμπόδια και να γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους. 
Λαμβάνοντας μέρος σε ένα ταξίδι γεμάτο συναντήσεις, απροσδόκητες αποτυχίες και εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, το εντελβάις και η χιονοσταλίδα θα γίνουν εξαιρετικά παραδείγματα των Παραολυμπιακών και Ολυμπιακών αξιών. Είναι δύο μικρά λουλούδια που ξεπερνούν τεράστιες προκλήσεις, για να φτάσουν στους Αγώνες. 
 
fiori
 
 
Στο δεύτερο σχέδιο, συναντάμε ένα ζευγάρι υπερ-αθλητικών κουναβιών, που ξεκινούν για τους Χειμερινούς Αγώνες με ένα στόχο - να αγωνιστούν σε όλα τα αθλήματα δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε δοκιμασία. Δημιουργήθηκε από μαθητές του Istituto Comprensivo di Taverna στο Καταντζάρο, της Καλαβρίας στη Νότια Ιταλία, σε ένα διαγωνισμό, που μετείχαν όλα τα ιταλικά δημοτικά σχολεία. 
Τα δίδυμα πιστεύουν ότι οι Παραολυμπιακοί και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι για όλους, επομένως θα υπάρχει θέση για δύο αθλητές που είναι τόσο καλοί όσο κάθε άλλος αθλητής. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στους Αγώνες, τα αδέρφια θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους για να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις απρόβλεπτες προκλήσεις, επιδεικνύοντας τον χαρακτήρα αληθινών πρωταθλητών.
 
ermellini
 
Επιλέξτε το αγαπημένο σας 
Τα σχολεία στην Ιταλία έκαναν αυτό που τους ζητήθηκε και υπέβαλαν  εκατοντάδες προτάσεις. Η Οργανωτική  Επιτροπή θέλοντας να βάλει στο…παιχνίδι, όλον τον κόσμο, δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε το αγαπημένο σας. Μπορείτε να συμμετάσχετε στο Fan Team του Μιλάνο Κορτίνα 2026, να μάθετε περισσότερα για τα δύο σετ των φιναλίστ και να επιλέξετε το αγαπημένο σας ζευγάρι. Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ  
 
Διαγωνισμός ιδεών 
Οι ζωγραφιές των φιναλίστ επιλέχθηκαν ανάμεσα από πολλές συμμετοχές μαθητών δημοτικών σχολείων της Ιταλίας, που πήραν μέρος στο διαγωνισμό. Η  πρωτοβουλία, της  Οργανωτικής Μιλάνο-Κορτίνα 2026 και του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας, τον Ιούνιο του 2021, επικεντρώθηκε στη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στο «Δρόμο προς τους Αγώνες», ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των νέων στο πνεύμα των Παραολυμπιακών και Ολυμπιακών αξιών. 
 
Λήφθηκαν περίπου 400 αιτήσεις και 1.600 σχέδια, με 681 τάξεις  να συμμετάσχουν και 82 κέντρα  να συγκεντρώνουν συλλογικά τα γραφικά σχέδια. Στην τελική απόφαση για τα δύο σχέδια βοήθησε επιτροπή εμπειρογνωμόνων. 
 
Η φωτο είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της IPC 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.