fbpx

Παρίσι 2024: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων (vid)

Παρίσι 2024: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων (vid)

Η «αφρόκρεμα» των Παρα-αθλητων  και Παρά -αθλητριών θα ριχτεί στη…μάχη των μεταλλίων, για 11 ημέρες, σε 22 Παρά-Ολυμπιακά αθλήματα και 549 αγωνίσματα. Έχουν απομείνει λιγότερες από 600 ημέρες για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση για πρώτη φορά. Οι Γάλλοι σκοπεύουν να παρουσιάσουν ένα εκπληκτικό και δυναμικό πρόγραμμα Αγώνων, όπου οι ελίτ αθλητές, για 11 ημέρες θα γοητεύσουν με ένα θέαμα, που θα κόβει την ανάσα, στο διάστημα 28 Αυγούστου με 8 Σεπτεμβρίου 2024. Με τους Αμερικανούς, διοργανωτές της επόμενης διοργάνωσης του 2028 να διατηρούν τα ίδια αθλήματα. 

Το πρόγραμμα των Αγώνων, που διαμορφώθηκε μετά από συνεργασία με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες, τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) και τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικής Κάλυψης (OBS), δίνει μια σαφή εικόνα, τού τι μπορεί να παρακολουθήσει το παγκόσμιο κοινό, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.
 
Όλο το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ, αν και είναι προσωρινό και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές έως το τέλος των Αγώνων.
Στους καλύτερους Παρά-αθλητές και αθλήτριες του κόσμου, που θα συγκεντρωθούν στο Παρίσι έτοιμοι να προσθέσουν ακόμη μια σελίδα στη «γεμάτη» ιστορία τους, περιλαμβάνονται: 
 
Ο «Blade Jumper» Μάρκους Ρεμ – ο Γερμανός αθλητής που έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους τρεις τελευταίους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο μήκος κατηγορίας Τ64, και είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 8.62μ. Στο Τόκιο νίκησε με άλμα στα 8,41μ., που είναι μεγαλύτερο άλμα και από του νικητή στο μήκος ανδρών, των  Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.
 
Η ομάδα ποδοσφαίρου τυφλών της Βραζιλίας, που έχει 27 συνεχόμενες νίκες και έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, πέντε φορές, από τότε που το άθλημα συμπεριλήφθηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, της Αθήνας το 2004. Θα μπορέσει η πρωταθλήτρια Ευρώπης και διοργανώτρια Γαλλία, να κάνει την έκπληξη;
 
Το ολλανδικό «φαινόμενο» η Ντίεντε Ντε Γκρόοτ, που αφού έγινε η πρώτη τενίστρια με αναπηρικό αμαξίδιο, που πέτυχε το Golden Slam το 2021 (χρυσό στο μονό γυναικών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και νικήτρια των τεσσάρων Grand Slam), το 2022 έγινε η πρώτη τενίστρια – και όχι μόνο με αναπηρικό αμαξίδιο – που κατάφερε να κερδίσει back-to-back ημερολογιακά τα Grand Slams.
 
Συναρπαστικός ανταγωνισμός από την πρώτη μέρα
Οι αγώνες θα αρχίσουν την επομένη ημέρα της Τελετής Έναρξης, την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, με τους θεατές να μπορούν να απολαύσουν ράγκμπι με αναπηρικό αμαξίδιο, Παρά- taekwondo, Παρά-τοξοβολία, Μπότσια, Παρά- πινγκ πονγκ, Γκολμπολ, Μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, Παρά-Μπάντμιντον, Παρά-Κολύμβηση, Βόλεϊ καθιστών και Παρά ποδηλασία.
Τα πρώτα μετάλλια, που θα απονεμηθούν την πρώτη μέρα θα είναι στο Παρά-taekwondo (τρία μετάλλια), στην Παρά-Κολύμβηση (16 μετάλλια) και στην Παρά-Ποδηλασία (τέσσερα μετάλλια). Συνολικά την πρώτη μέρα θα δοθούν 23 μετάλλια.
 
Μοναδική βραδινή διασκέδαση
Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τους τελικούς Μπότσια, Ποδόσφαιρο Τυφλών και Γκόλμπολ θα πρέπει να μην προγραμματίσετε βραδινές εξόδους. Όλοι οι τελικοί Παρά-κολύμβησης θα διεξαχθούν επίσης απόγευμα (17:30-21:30, τοπική ώρα) στην «Paris Arena La Défense» και πολλοί τελικοί του Παρά- Στίβου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 19:00 και 22:00 στο «Stade de France». 
 
Εξαιρετικές εγκαταστάσεις
Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί τον κόσμο να ζήσει τη μοναδική συγκίνηση των Παραολυμπιακών Αγώνων στις πιο εκπληκτικές και  σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε όλο το Παρίσι. Στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου, οι Παρά-Τριαθλητές, θα αγωνιστούν στην υπέροχη «Pont Alexandre III» με το εκπληκτικό τοπίο, που προσφέρει ένα αξέχαστο σκηνικό για αθλητική δράση.
Όχι πολύ μακριά από εκεί, κάτω από την όμορφη γυάλινη οροφή του Grand Palais, οι αγώνες Παρά-taekwondo θα αρχίσουν στις 29 Αυγούστου. Στην άλλη πλευρά του Σηκουάνα, ακριβώς δίπλα στον τρούλο των Invalides, στην καρδιά του Παρισιού, από τις 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιούνται αγώνες Παρά-Ιππασίας, μαζί με το τουρνουά ποδοσφαίρου τυφλών μπροστά, από τον Πύργο του Άιφελ.
 
Οι γυναίκες στο επίκεντρο
Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού οι γυναίκες θα διεκδικήσουν αριθμό ρεκόρ μεταλλίων.
Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα των Αγώνων, οι γυναίκες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, με την πλειονότητα των αγωνισμάτων να τις αφορούν. Τουλάχιστον 14 μετάλλια θα απονεμηθούν την τελευταία ημέρα στο Μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο (ένα μετάλλιο), στην Άρση Βαρών σε πάγκο (τέσσερα μετάλλια), στο Παρά-Στίβος (τέσσερα σετ μεταλλίων στους Μαραθωνίους) και στο Παρά-Κανόε (πέντε μετάλλια).
 
Η έκδοση εισιτηρίων για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες θα αρχίσει το φθινόπωρο του 2023
Τα εισιτήρια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 θα αρχίσουν να πωλούνται από το φθινόπωρο του 2023, με το «Παρίσι 2024» να προσφέρει προσιτές τιμές, για να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι να ανακαλύψουν και να παρακολουθήσουν αυτό το εξαιρετικό γεγονός. Οι τιμές των εισιτηρίων για όλα τα αθλήματα θα αρχίζουν από 15 ευρώ.
 
 
Οι φωτογραφίες και το video είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης του "Παρίσι 2024"
 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.