fbpx

Παραολυμπιακοί Αγώνες Λος Άντζελες 2028: Θα διατηρηθούν τα ίδια 22 αθλήματα του Παρισιού 2024

Παραολυμπιακοί Αγώνες Λος Άντζελες 2028: Θα διατηρηθούν τα ίδια 22 αθλήματα του Παρισιού 2024

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λος Άντζελες 2028 θα διατηρήσουν τα ίδια 22 αθλήματα, με τους επαναπρογραμματισμένους Αγώνες του Τόκιο και το πρόγραμμα του Παρισιού του 2024.

Ωστόσο, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή έδωσε στους διοργανωτές των Αγώνων τη δυνατότητα να προσθέσουν την Παρά-Αναρρίχηση και το Παρά-Σέρφινγκ στο πρόγραμμα.
 
Εάν υποβληθεί οποιοδήποτε αίτημα για νέο άθλημα, το διοικητικό συμβούλιο της IPC θα λάβει την τελική απόφαση έως  το τέλος του 2023. Συνολικά 33 αθλήματα είχαν υποβάλει αίτηση για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του 2028.
 
Τα αθλήματα που «έχασαν» την ευκαιρία να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα είναι η πάλη, το ποδόσφαιρο με εγκεφαλική παράλυση, το γκολφ, το καράτε, ο Παρά-χορός, το ποδόσφαιρο με αμαξίδιο, η ιστιοπλοΐα, το χάντμπολ με αναπηρικό αμαξίδιο και το Παρά-Βόλεϊ στην παραλία.Το μπάντμιντον και το ταεκβοντό, που είχαν προστεθεί στους Παραολυμπιακούς των Αγώνων του Τόκιο διατηρούνται στο πρόγραμμα. 
 
Άντριου Πάρσονς: «Καταπληκτικοί οι 33 φάκελοι υποβολής»
Ο πρόεδρος της IPC, Άντριου Πάρσονς μετά την απόφαση αυτή τόνισε: «Τα αθλήματα που έχουμε συμπεριλάβει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες LA28 παρέχουν ανταγωνιστικό, αλλά και ελκυστικό αθλητικό πρόγραμμα, που θα δείξει και την ποικιλομορφία του Παραολυμπιακού κινήματος». «Ο καθορισμός αυτών των αθλημάτων για ένταξη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ΛA28 μέσω της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη δουλειά για το διοικητικό συμβούλιο της IPC καθώς λάβαμε 33 εξαιρετικές αιτήσεις» πρόσθεσε ο Πάρσονς και συνέχισε: «Σε όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες που υπέβαλαν αιτήσεις πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια για την ποιότητα των φακέλων τους, καθώς υπογραμμίζουν ότι όλα τα Πσρά αθλήματα γίνονται όλο και πιο δυνατά».
 
Κέισι Βάσερμαν: «Ανυπομονούμε να δώσουμε ζωή σε ένα αξιόλογο παραολυμπιακό αθλητικό πρόγραμμα»
Από την πλευρά του ο  πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΛA28, Κέισι Βάσερμαν επισήμανε: «Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ΛA28 θα είναι μια απίστευτη στιγμή για την ελίτ του παραολυμπιακού αθλητισμού με φόντο, μια από τις πιο διαφορετικές και χωρίς αποκλεισμούς πόλεις στον πλανήτη» και πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε να δώσουμε ζωή σε ένα αξιόλογο παραολυμπιακό αθλητικό πρόγραμμα, που θα δημιουργήσει μια εξαιρετική εμπειρία Αγώνων τόσο για τους αθλητές όσο και για τους φιλάθλους. Η Οργανωτική του ΛA28 είχε πάντα ως στόχο την ενσωμάτωση της δημιουργικής ενέργειας της πόλης του Λος Άντζελες στην αθλητική παράδοση, ώστε να φέρει νέο κοινό στο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό κίνημα. Καθώς ανακαλύπτουμε πιθανά νέα αθλήματα, θα εξετάσουμε τον καλύτερο τρόπο για να αναβαθμίσουμε την εμπειρία των αθλητών και των φιλάθλων και να συμβάλουμε στη συνολική επιτυχία των Αγώνων». 
 
Τα αθλήματα στο Λος Αντζελες το 2028
Τα αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λος Άντζελες 2028 θα είναι: Παρά-Μπάντμιντον, Μπότσια, Ποδόσφαιρο Τυφλών, Γκολμπολ, Παρά-Τζούντο, Παρά-Κανόε, Παρά-Ιππασία, Παρά-Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Τένις με αμαξίδιο, Ξιφασκία με αμαξίδιο, Μπάσκετ με αμαξίδιο, Παρά-Τοξοβολία, Παρά-Στίβος, Άρση Βαρών σε πάγκο, Βόλεϊ Καθιστών, Παρά-Κολύμβηση, Παρά-Κωπηλασία, Παρά-αθλητική Σκοποβολή, Παρά-taekwondo, Παρά-Τρίαθλο, Ράγκμπι με αμαξίδιο και Παρά-Ποδηλασία.
 
 
Φωτο από το επίσημο site της IPC

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.