fbpx

Ο Νάσος Γκαβέλας παρουσίασε το βιβλίο «Πέντε Κύκλοι -Ένας Κόσμος - Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» της ΕΘΝΟΑ σε μορφή Braille (pics)

Ο Νάσος Γκαβέλας παρουσίασε το βιβλίο «Πέντε Κύκλοι -Ένας Κόσμος - Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» της ΕΘΝΟΑ σε μορφή Braille (pics)

Το βιβλίο «Πέντε Κύκλοι -Ένας Κόσμος - Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» καθώς και των κουίζ «Δοκίμασε τις γνώσεις σου και γνώρισε τον κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων» μετέτρεψε σε μορφή audio και Braille, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία. 

Ethoa vivlio
 
Η ΕΘΝΟΑ στα πλαίσια της διάδοσης των αξιών του Ολυμπισμού και της αξίας της ισότιμης διαβίωσης όλων των ομάδων του πληθυσμού, έκανε κάτι πρωτοποριακό και κάλυψε έτσι την ανάγκη των ατόμων με προβλήματα όρασης να έχουν πρόσβαση, στο αθλητικό υλικό του Ολυμπιακού κινήματος.
 
Ethoa vivlio1
 
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο «Φάρο Τυφλών της Ελλάδος», σε συνεργασία με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και την ανέλαβε ο χρυσός Παραολυμπιονίκης των 100μ. Νάσος Γκαβέλας. 
 
Γιώργος Αλικάκος: «Το βιβλίο μας καλεί να εφαρμόσουμε στη ζωή μας τις Ολυμπιακές Αξίες»
Ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη των ήδη υπαρχόντων βιβλίων που αξιοποιούνται δημιουργικά από τους έχοντες προβλήματα όρασης. Το βιβλίο που έχει χωριστεί σε τρία μέρη για να είναι πιο λειτουργικό, μας καλεί να γνωρίσουμε τα Ολυμπιακά Αθλήματα, Αθλητές και Αθλήτριες που έμειναν στη ιστορία για τα θαυμαστά επιτεύγματά τους, αλλά και να διασκεδάσουμε μέσω των quiz που υπάρχουν στο τρίτο μέρος του» και συνέχισε: «Εμείς, στην ΕΘΝΟΑ, έχουμε υποχρέωση να προωθήσουμε το βιβλίο όχι μόνο στους Φορείς που εκπαιδεύουν και ενδυναμώνουν τους συμπατριώτες μας με προβλήματα όρασης, αλλά και σε δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλη την επικράτεια».
 
mavrotas ethnoa
 
Μανώλης Κολυμπάδης: «Όλοι μας πρέπει να έχουμε πρόσβαση στη γνώση, τη χαρά, τη δημιουργία»
Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής μίλησε ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης: «Η δημιουργία αυτού του βιβλίου είναι μια ακόμα προσπάθεια της ΕΟΕ και της ΕΘΝΟΑ για τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας που με πολλή αγάπη και επιμονή υλοποιείται από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στα σχολεία της Ελλάδας. Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι μας πρέπει να έχουμε πρόσβαση στη γνώση, τη χαρά, τη δημιουργία». 
 
geniki etnoa
 
Στην εκδήλωση, που συντόνισε και παρουσίασε η διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ Ντενίζ Παναγοπούλου, παραβρέθηκαν επίσης οι Ολυμπιονίκες: Βασίλης Πολύμερος, Εύη Μωραϊτίδου, Χαρά Καυράμη, Νέρι Νιαγκουάρα ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και μέλος της EOE Θανάσης Παπαγεωργίου, τα μέλη της ΕΟΕ Θωμάς Τόκας, Νίκος Ξυλούρης, Δημήτρης Γεωργούλης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Ντόρα Πάλλη, η χορογράφος και η Πρωθιέρεια των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Άρτεμις Ιγνατίου και Ξανθή Γεωργάκη, η γενική διευθύντρια της ΕΟΕ Υβέτ Κοσμετάτου, η διευθύντρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Πηνελόπη Αμελίδου και η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας Μαρία Παπαϊωάννου.
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.