fbpx

Παραολυμπιακά Αθλήματα: Γνωριμία μέσω στοχευμένων βιωματικών δράσεων στο Γυμνάσιο Κοπανού Νάουσας (pics)

Παραολυμπιακά Αθλήματα: Γνωριμία μέσω στοχευμένων βιωματικών δράσεων στο Γυμνάσιο Κοπανού Νάουσας (pics)

Την ευκαιρία να γνωρίσουν ορισμένα από τα Παραολυμπιακά Αθλήματα και να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις προσομοίωσης αυτών, είχαν πρόσφατα, οι μαθητές του Γυμνασίου Κοπανού Νάουσας. 

Η Διεύθυνση του σχολείου, αποφάσισε να συμμετέχει και να υλοποιήσει το εγκεκριμένο από το Ι.Ε.Π. εκπαιδευτικό πρόγραμμα, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, με τίτλο «Παραολυμπιακά Αθλήματα». 
 
naousa7
 
Ο εκπαιδευτικός Φ.Α. και πιστοποιημένος προπονητής ΑμεΑ Αλέξανδρος Καραϊωσήφ ανέλαβε να «μυήσει» τους μαθητές του Γυμνασίου της Νάουσας, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλα σχολεία στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
 
naousa5
 
Μετά τη  μικρή εισαγωγή στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του προσαρμοσμένου αθλητισμού με προβολή φωτογραφιών και βίντεο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, μέσα από στοχευμένες βιωματικές δράσεις να φέρουν τον εαυτό τους στη θέση ενός αθλητή με αναπηρία και να εξασκηθούν σε προσαρμογές των αθλημάτων και διαφόρων άλλων ασκήσεων.
 
naousa
 
Ανάμεσα στα παραολυμπιακά αθλήματα που εξασκήθηκαν τα παιδιά ήταν ο Στίβος, το Ποδόσφαιρο Τυφλών,  το Goalball, το Boccia και η Πετοσφαίριση (Βόλεϊ) Καθιστών.
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.