fbpx

Μπουρνιά και Μασούρου θέτουν στους στόχους για το 2023 (pics)

Μπουρνιά και Μασούρου θέτουν στους στόχους για το 2023 (pics)

Η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά και η Εμμανουέλα Μασούρου δύο αθλήτριες Α’ κατηγορίας της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, από δύο διαφορετικά μετερίζια αθλημάτων, μίλησαν στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για τη χρονιά που έφυγε και θέτουν τους στόχους τους για τη νέα χρονιά του 2023, που είναι χρονιά προετοιμασίας και πρόκρισης ενόψει Παρισιού. 

Εμμανουέλα Μασούρου: «Τελικός στόχος το Παρίσι»
Η πρωταθλήτρια του Παρα -Τζούντο αναφέρθηκε στις συμμετοχές της και τις επιτυχίες της, τη χρονιά που έφυγε: «Το 2022 ήταν μια αρκετά καλή χρονιά. Πήρα κάποιες διακρίσεις στα τουρνουά της Αιγύπτου, της Τουρκίας, καθώς και το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Αζερμπαϊτζάν, που κατέκτησα την 5η θέση. Στη συνέχεια μετείχα και στο Ευρωπαϊκό της Σαρδηνίας, το περασμένο καλοκαίρι, όπου κατέλαβα την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω μια καλή χρονιά».
masourou2
Όσο για τους στόχους της νέας χρονιάς, η Εμμανουέλα τόνισε: «Τη νέα χρονιά έχουμε πολλούς αγώνες, καθώς είναι περίοδος προετοιμασίας καθώς το 2024 είναι η χρονιά των Παραολυμπιακών Αγώνων, στο Παρίσι. Στόχος είναι να πάρω μέρος και να κατακτήσω όσο περισσότερους πόντους γίνεται. Δηλαδή όσο περισσότερες νίκες, μετάλλια, θέσεις. Όσες πιο πολλές διακρίσεις παίρνω τόσο πιο πολλούς πόντους μαζεύω, για να μπορέσω τελικά, να πάρω μέρος στους Αγώνες στο Παρίσι. Αυτός είναι και ο τελικός στόχος, η συμμετοχή μου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε αυτή τη χρονιά». 
 
Ειρήνη Ευανθία Μπουρνιά: «Το 2022 ήταν μια ικανοποιητική χρονιά»
Η Ειρήνη Μπουρνιά πήρε φέτος το «βάπτισμα του πυρός» στις διεθνείς συμμετοχές: «Το 2022 ήταν μια αρκετά ικανοποιητική χρονιά για μένα, προσωπικά. Ήταν η πρώτη μου φορά στα διεθνή τουρνουά, ουσιαστικά. Είχαμε και τη συμμετοχή μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Ήταν μια ικανοποιητική χρονιά, μια καλή αρχή, θα έλεγα αλλά σίγουρα χρειάζεται βελτίωση, πολύ προπόνηση. Χρειάζεται συμμετοχή και σε άλλα τουρνουά, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε». 
bournia metallio
Οι στόχοι της για το 2023, που είναι και χρονιά προετοιμασίας ενόψει Παρισιού επισήμανε: «Εφέτος είναι η χρονιά, που θα συμμετέχω και σε άλλα δύο τουρνουά και ευελπιστούμε και στο Ευρωπαϊκό, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο. Αυτό θα έχει ως σκοπό να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τους βαθμούς μας, τη  θέση μας ουσιαστικά στο ranking και να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν τα κριτήρια, που χρειάζονται για τη συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες». 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.