fbpx

Εκατό πενήντα αθλητές και αθλήτριες πληρούν τα κριτήρια ένταξης στα θερινά ατομικά και ομαδικά αθλήματα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (pics)

Εκατό πενήντα αθλητές και αθλήτριες πληρούν τα κριτήρια ένταξης στα θερινά ατομικά και ομαδικά αθλήματα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (pics)

Με στόχο την προετοιμασία ενόψει των παγκοσμίων πρωταθλημάτων του 2023, των αθλημάτων που έχει στις τάξεις η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, το ΔΣ της Ομοσπονδίας στην 30η συνεδρίαση του, ενέκρινε τα κριτήρια ένταξης τόσο των θερινών όσο και των ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, στο σχεδιασμό του νέου έτους και έχει ήδη σταλεί στα σωματεία της Ομοσπονδίας.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε και η ονομαστική λίστα των αθλητών και αθλητριών, που πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο σχεδιασμό της νέας χρονιάς του 2023, ανά κατηγορία.
 
Για συνολικά 150 αθλητές
Αφορά συνολικά 150 αθλητές, 122 των ατομικών αθλημάτων και 28 των ομαδικών.
Οι αθλητές των ατομικών αθλημάτων που πληρούν τα κριτήρια ο μεγαλύτερος αριθμός 43 αφορά στην Α κατηγορία. Σαράντα (40) είναιι οι αθλητές στο πρόγραμμα στήριξης της Ομοσπονδίας και ακολουθούν 24 αθλητές της Β’ κατηγορίας, ενώ υπάρχουν και 15 νεαροί αθλητές που επίσης πληρούν τα κριτήρια ένταξης. Τέλος, 28 αθλητές και αθλήτριες, που μετέχουν στα ομαδικά αθλήματα πληρούν τα κριτήρια ένταξης.
 
Τα δικαιολογητικά έως 27 Ιανουαρίου
Στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρονται τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να αποσταλούν από τα σωματεία, έως και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου  2023.
Όλες τις λεπτομέρειες και τις σχετικές φόρμες θα μπορέσετε να τις βρείτε εδώ.
 
Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης: «Βλέπω τους κόπους μου να ανταμείβονται» 
 
michalentzakis6
 
Ένας από τους αθλητές της Α’ κατηγορίας ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, για τη χρονιά που έφυγε, όπου κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή ΑμεΑ, στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ, αλλά και για τους στόχους του τη νέα χρονιά: «Ήταν πολύ μεγάλη τιμή για μένα η ανάδειξή μου ως κορυφαίου αθλητή ΑμεΑ, γιατί  βλέπω τους κόπους μου να ανταμείβονται. Κολυμπάμε με ένα σκοπό έτσι ώστε να πετύχουμε κάποιους στόχους και πάνω απ’ όλα θέλουμε να βλέπουμε τους κόπους μας να ανταμείβονται με οποιοδήποτε τρόπο. Όταν με βραβεύουν για τις επιτυχίες μου νιώθω πολύ χαρούμενος, γιατί έτσι αναγνωρίζεται ο κόπος μου. Φυσικά, θέλουμε και την Πολιτεία να είναι όσον το δυνατόν πιο κοντά μας». 
 
Ο Έλληνας χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο,  που ζει και προπονείται στην Αλεξανδρούπολη με τον προπονητή του Τάσο Καλλιτσάρημίλησε για τα υπέρ και τα κατά του να αθλείσαι στην Περιφέρεια και τόνισε ότι: « Έχουμε εδώ ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια της Ελλάδος, πρόσφατο ανακαινισμένο, προσβάσιμο. Θέλουμε και προσπαθούμε με κάποιους ανθρώπους να φιλοξενήσουμε τους πρώτους αγώνες ΑμεΑ κολύμβησης. Στην Αλεξανδρούπολη εδώ και χρόνια διεξάγεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παρά μπάντμιντον οπότε θέλουμε να φέρουμε και την πρώτη διοργάνωση ΑμεΑ κολύμβησης». 
 
Όσο για τους στόχους της νέας χρονιάς και για το Παγκόσμιο στο Μάντσεστερ, το καλοκαίρι: «Εκεί πάω για να καταρρίψω τα ατομικά μου ρεκόρ έτσι ώστε να έχω μια πολύ καλή κατάταξη για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Δηλαδή να πάω από τους πρώτους χρόνους για να έχω μια καλή θέση έτσι ώστε να μπορέσω να πλασαριστώ σε μια από τις πρώτες θέσεις, για να μπορέσω να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Οπότε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ένα τελευταίο τεράστιο τεστ, πριν το Παρίσι, όπου εκεί θα κριθούν πολλά. Άμα πάει καλά και όπως το έχουμε σχεδιάσει θα πάμε και με καλή ψυχολογία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες». 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.