ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

      013

     Ραντεβού στο Υπουργείο Πολιτισμού, έδωσε για την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, το Παραολυμπιακό Κίνημα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει προγραμματίσει η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για την απαράδεκτη αντιμετώπιση του οικοδομήματος του αθλητισμού ατόμων με αναπηρία, από την Πολιτεία. Οι αλλεπάλληλες επαφές των εκπροσώπων της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ με την πολιτική ηγεσία δεν έχει αποφέρει έως τώρα τους επιθυμητούς καρπούς, αφού οι δεσμεύσεις έχουν μείνει στα λόγια, την ίδια στιγμή που το Παραολυμπιακό Κίνημα αντιμετωπίζει πλέον θέμα βιωσιμότητας. Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 έξω από το κτίριο του Υπουργείου και στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν αθλητές, σωματεία απ' όλη την Ελλάδα, συγγενείς αθλητών κ.α. ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση του έργου που επιτελείται στο Παραολυμπιακό Κίνημα.

      «Το Παραολυμπιακό Κίνημα αντιμετωπίζει πλέον θέμα βιωσιμότητας. Οι υποσχέσεις μας έχουν κουράσει. Δεν μας αρέσει να κατεβαίνουμε στους δρόμους, αλλά η πολιτική ηγεσία μας υποχρεώνει να αντιδράσουμε δυναμικά για να μπορέσουμε να βρούμε το δίκιο μας. Την Πέμπτη θα βρεθούμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και θα επιδιώξουμε να βρεθούμε από κοντά με τον Υπουργό, Παύλο Γερουλάνο, προκειμένου να του καταθέσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Θέλουμε να βρεθεί λύση άμεσα, αφού πλέον η ΕΑΟΜ ΑμεΑ και όλοι όσοι βρίσκονται κάτω από τη στέγη της Ομοσπονδίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Αν και την Πέμπτη φύγουμε με άδεια χέρια, θα επιστρέψουμε άμεσα, αφού ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός δεν αξίζει τέτοιου είδους συμπεριφορά από κανέναν», είπε ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης.

      Να θυμίσουμε ότι η κινητοποίηση υπαγορεύεται από το γεγονός ότι παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των αρμοδίων δεν έχει προχωρήσει το θέμα της καταβολής της εγκεκριμένης τακτικής επιχορήγησης του 2008 στα σωματεία μέλη της ΕΑΟΜ ΑμεΑ. Να σημειωθεί ότι κάποια σωματεία πρόλαβαν να πάρουν τα χρήματα τους πριν η ΓΓΑ παγώσει τη σχετική πίστωση. Ούτε βέβαια έχουν δοθεί στους Παραολυμπιονίκες του Πεκίνου τα πριμ τους παρά την δημόσια δέσμευση του γγΑ Πάνου Μπιτσαξή σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας. Επιπλέον δεν έχει προχωρήσει το θέμα διευκόλυνσης των αθλητών των εθνικών ομάδων για την προετοιμασία τους ενόψει Λονδίνου 2012, το θέμα αποσπάσεων των καθηγητών Φυσικής Αγωγής, το θέμα καταβολής της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης του 2010 στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, ούτε η ικανοποίηση των θεσμικών αιτημάτων της Ομοσπονδίας, που αφορούν κύρια τον τρόπο εκλογής των μελών της ΕΠΕ (σήμερα διορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό).

 

 

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ