fbpx

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δεσμεύσεις δια στόματος του Υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, ότι η πλειοψηφία των αιτημάτων που έχει το Παραολυμπιακό Κίνημα θα ικανοποιηθούν άμεσα, έλαβαν οι εκπρόσωποι της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στη συνάντηση που είχε σήμερα παρουσία και του γγΑ, Πάνου Μπιτσαξή. Νωρίτερα είχε προηγηθεί συγκέντρωση αθλητών, προπονητών, παραγόντων και πλήθος κόσμου έξω από το κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού, που ζητούσε λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν το Παραολυμπιακό Κίνημα λόγω της συνεχιζόμενης αδιαφορίας από την Πολιτεία. Μάλιστα, υπήρξε και συμβολική κατάληψη του δρόμου μπροστά από το Υπουργείο Πολιτισμού από τους εκατοντάδες εκπροσώπους του Κινήματος που έδωσαν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση.

Η αντιπροσωπεία της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπή προεξέχοντος του προέδρου τους, Γιώργου Φουντουλάκη, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους κ. Γερουλάνο και Μπιτσαξή, κατέθεσε φάκελο με τα αιτήματα τα οποία αφορούσαν οικονομικά και θεσμικά ζητήματα.

Σχετικά με την καταβολή των πριμ που αφορούσαν στους Παραολυμπιονίκες του Πεκίνου, ο κ. Γερουλάνος ανακοίνωσε ότι μόλις χθες υπογράφηκε η σχετική απόφαση και σύντομα θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους τους. Αναφορικά με την εξόφληση του τακτικού προϋπολογισμού της ΕΑΟΜ ΑμεΑ 2010, κ. Μπιτσαξής δεσμεύτηκε ότι θα υπογράψει τη σχετική απόφαση στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ για τις αποσπάσεις των ομοσπονδιακών προπονητών οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των 17 Παραολυμπιακών αθλημάτων που καλλιεργεί η ομοσπονδία, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι θα μεταβιβάσει το αίτημα στην Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου αφού δεν βρίσκεται στη δική του δικαιοδοσία.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, σχετικά με την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τις αθλητικές άδειες σε διακριθέντες αθλητές ΑμεΑ που εργάζονται στο Δημόσιο Τομέα, δήλωσε εκ νέου αναρμόδιος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος θα εισηγηθεί θετικά στον Υπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ραγκούση πάνω στο σχετικό ζήτημα. Ο κ. Γερουλάνος ζήτησε ακόμη από την ΕΑΟΜ ΑμεΑ να του υποβάλει σχέδιο αγωνιστικής δράσης των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της ομοσπονδίας, ώστε στη συνέχεια να το διαβιβάσει στον ΟΠΑΠ ζητώντας τη συνδρομή του Οργανισμού για την υλοποίησή του, σε μια προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης του Παραολυμπιακού Αθλητισμού.

«Ο κ. Γερουλάνος μας αντιμετώπισε θετικότατα, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για την θετική έκβαση των αιτημάτων που του υποβάλαμε. Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι οι Παραολυμπιονίκες του Πεκίνου θα πάρουν επιτέλους τα πριμ που τους αναλογούν, καθώς επίσης ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε στα χέρια μας την απόφαση εξόφλησης του τακτικού προϋπολογισμού της ΕΑΟΜ ΑμεΑ για το 2010. Ο Υπουργός Πολιτισμού δεσμεύτηκε να μας βοηθήσει τόσο στην τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τις αθλητικές άδειες για αθλητές που εργάζονται στο Δημόσιο Τομέα, όπως και για τις αποσπάσεις του συνόλου των ομοσπονδιακών προπονητών που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των παραολυμπιακών αθλημάτων που καλλιεργεί η ομοσπονδία. Θεωρούμε ότι οι δεσμεύσεις που λάβαμε σήμερα θα μετουσιωθούν σε πράξεις και θα λυθούν τα σοβαρά αιτήματά μας, που είναι και το ζητούμενο για την επιβίωση του Παραολυμπιακού Κινήματος», είπε ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.