fbpx

Συνεχίστηκε η τηλεδιάσκεψη της τεχνικής επιτροπής με Τοξοβολία, Άρση Βαρών σε πάγκο, Μπότσια, Τζούντο και Τένις με αμαξίδιο

Skype 20200429 124121

Με πέντε πολύ διαφορετικά μεταξύ τους αθλήματα επικοινώνησε η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ σήμερα 29/4. Την Τοξοβολία, την Άρση Βαρών σε πάγκο, το Μπότσια, το Τζούντο για αθλητές με αναπηρία όρασης και το Τένις με αμαξίδιο.

Η διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της τεχνικής μέσα στο σπίτι για την αθλήτρια του Εθνικού Σχεδιασμού της Τοξοβολίας, Δωροθέα Ποιμενίδου απέχουν κατά πολύ από μια προπόνηση ανοικτού χώρου. Στόχος της ήταν και παραμένει η καλή ψυχολογία και η συντήρηση δυνάμεων μέχρι την επιστροφή στο γήπεδο.

Οι αρσιβαρίστες αθλητές μας Γκρέμης Μωυσιάδης και Πασχάλης Κουλούμογλου έχουν την τύχη να έχει ο καθένας στη διάθεσή του ένα μικρό "οικιακό γυμναστήριο" με πάγκο και βάρη. Με την καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού Προπονητή και τη βοήθεια των δικών τους ανθρώπων κάνουν ένα χαλαρό πρόγραμμα για την αποφυγή τραυματισμών.

Στο Μπότσια, η διαμόρφωση ενός χώρου στο σπίτι δεν είναι το ζήτημα αλλά τι θα ακολουθήσει μετά την έξοδο από το σπίτι. Οι αθλητές του Εθνικού Σχεδιασμού, Γρηγόρης Πολυχρονίδης με την Κατερίνα Πατρώνη, Παναγιώτης Σουλάνης, Άννα Ντέντα, Αναστασία Πυργιώτη, στάθηκαν στην ανάγκη για προσεκτική και ασφαλή επάνοδο, ώστε να βγούν αλώβητοι από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Προσωπική ευθύνη ναι, αλλά και μέριμνα και από τους αρμόδιους για να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής στα γυμναστήρια όταν αυτά ανοίξουν.

Οι τζουντόκες Κλήμης Παπαχρήστος και Θεοδώρα Πασχαλίδου ακολουθούν μόνο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης καθώς το άθλημα απαιτεί σωματική επαφή με τον αντίπαλο. Μοιράστηκαν ωστόσο την αισιοδοξία τους λέγοντας ότι όποια και να είναι η κατάσταση κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Στο Τένις με αμαξίδιο οι αθλητές Στέφανος Διαμαντής και Γιώργος Λαζαρίδης ήταν ανυπόμονοι για την επόμενη ημέρα... Ήθελαν να γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις στους ανοιχτούς χώρους, τι ισχύει στις χώρες του εξωτερικού αλλά και όταν αρχίσουν οι αγώνες στο εξωτερικό, ποιό θα είναι το ταξιδιωτικό πρωτόκολλο.

Η Τεχνική Επιτροπή ενημέρωσε για τις εξελίξεις στις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες και ότι όλοι είναι σε φάση προγραμματισμού. Επίσης, τονίστηκε ότι έχει ήδη σταλεί τη λίστα με τους ελίτ αθλητές – αθλήτριες της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ και τους χώρους προπόνησής τους στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Τέλος ενημερώθηκαν για την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε χθες ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης με το σύνολο των εκπροσώπων των αθλητικών φορέων της χώρας με αντικείμενο τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας,όπου συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ κ. Γιώργος Φουντουλάκης.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.