fbpx

Επιτροπάκης και Ζωγράφου στην οργανωτική επιτροπή του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά»

EAOM

Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Πάρις Επιτροπάκης αλλά και η ταμίας της Ομοσπονδίας, Γεωργία Ζωγράφου Γεωργακοπούλου, μετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» που ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην Επιτροπή, ως φορέας, μετέχει και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και οι Παραολυμπιονίκες του στίβου, της κολύμβησης και του μπότσια, Μανώλης Στεφανουδάκης, Γιώργος Καπελλάκης και Γρηγόρης Πολυχρονίδης αντίστοιχα.

Πρωταρχικός στόχος του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» είναι η άμεση προώθηση του Αθλητικού Ιδεώδους και του Αθλητικού Ήθους γενικότερα, ως προτύπου της καθημερινής ζωής, μέσα από την κοινωνικοποίηση των νέων στο πλαίσιο της οικογένειας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Επιπλέον, η συνένωση των κοινωνικών δυνάμεων και η ευαισθητοποίηση των νεότερων γενιών (παιδιά και έφηβοι στη σχολική ηλικία), των ατόμων με αναπηρία, των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων στους αξιακούς πυλώνες του Ευ Αγωνίζεσθαι, της Συμμετοχικότητας και της Ομαδικότητας, της Πειθαρχίας και του Σεβασμού, οι οποίοι συνθέτουν τον Αθλητισμό, είναι οι σκοποί της Οργανωτικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά», με την υλοποίηση των εξής:

Α) Καμπάνια «Γίνε Πρωταθλητής στη Ζωή», μέσω πανελλαδικών δράσεων και συνεργειών με όλους τους συναρμόδιους φορείς (υπουργεία, τοπική αυτοδιοίκηση) για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ιδιαίτερη έμφαση στις επί μέρους θεματικές ενότητες:
* Εκφοβισμός
* Συμπεριφορές στον αθλητισμό
* Ισορροπημένη Διατροφή
* Εθελοντισμός
* Εξάσκηση Δεξιοτήτων.

Β) «Το σχολείο του Αθλητισμού», όπου αθλητές – πρεσβευτές του αθλητισμού θα επισκέπτονται Δημοτικά και Γυμνάσια, θα παρουσιάζουν την αθλητική τους πορεία και θα συζητούν με τους μαθητές για την αξία και τα οφέλη του αθλητισμού, μέσα από το παράδειγμα και τις προσωπικές εμπειρίες του ομιλητή –αθλητή.

Γ) Διοργάνωση αθλητικών γεγονότων για όλους.

Δ) Διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και συνόδων.

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.