fbpx

Φουντουλάκης για το «Χίλων»: «Είναι άδικο για την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ν` αντιμετωπίζεται σαν να πρόκειται μόνο για ένα άθλημα»

Nikos Karanikolas 3254

Για αδικία σε βάρος της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες έκανε λόγο ο Γιώργος Φουντουλάκης κατά την παρουσίαση του νέου συστήματος αξιολόγησης των αθλητικών ομοσπονδιών, με την ονομασία Χίλων, που έγινε από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ καλλιεργεί 15 διαφορετικά αθλήματα, είναι άδικο να αντιμετωπίζεται σαν να πρόκειται μόνο για ένα άθλημα. Αν έφτιαχνα 15 διαφορετικές ομοσπονδίες, η Πολιτεία θα μου έδινε τα ίδια χρήματα;» αναρωτήθηκε ο Ππρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος ζήτησε επίσης να ληφθεί υπόψιν το πολύ αυξημένο κόστος προετοιμασίας και συμμετοχής σε μεγάλες διοργανώσεις των αθλητών ΑμεΑ.

Κατά την παρουσίαση, ο γ.γ.Α. εξήγησε αναλυτικά με πίνακες τον τρόπο με τον οποίο θα αξιολογούνται πλέον οι ομοσπονδίες και το πως η αξιολόγηση αυτή θα συνδέεται με την ετήσια επιχορήγησή τους, ενώ διευκρίνισε ότι για την εφετινή χρονιά η εφαρμογή του προγράμματος θα είναι πιλοτική και το 70% της χρηματοδότησης για το 2020 θα γίνει με βάση την αντίστοιχη επιχορήγηση του προηγούμενου έτους. «Η αξιολόγηση έχει ρόλο παιδευτικό και βελτιωτικό, όχι τιμωρητικό. Δεν είναι ανταγωνιστική διαδικασία μεταξύ των ομοσπονδιών. Στηρίζεται σε ποσοτικά δεδομένα και όχι σε συμπάθειες» επισήμανε ο κ. Μαυρωτάς, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία δυναμική διαδικασία, που ήρθε για να μείνει και θα βελτιώνεται συνεχώς.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης για το 2020 θα ανέλθει στα 18 εκατ. ευρώ, με την πρώτη δόση (που έχει ήδη εγκριθεί) να εκταμιεύεται μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον χρηματοδότησης, λόγω των επικείμενων Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.