fbpx

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο: Με τρεις αθλητές στο Παρίσι… για το Παρίσι (pics)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο: Με τρεις αθλητές στο Παρίσι… για το Παρίσι (pics)

Στη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων και στη θρυλική σάλα «Georges Carpentier», θα φιλοξενηθεί το εφετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, μόλις πέντε μήνες πριν από το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του 2024.

Στη σάλα του Παρισιού θα μονομαχήσουν, από την προσεχή Τρίτη (5/3) έως την Κυριακή (10/3) πάνω από 100 ξιφομάχοι από 15 χώρες, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και να πάρουν την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ανάμεσα τους και οι τρείς Έλληνες αθλητές: Πάνος Τριανταφύλλου, Βασίλης Ντούνης και Γεωργία Καλτσή (τα έξοδα των δύο πρώτων καλύπτει η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και της Γεωργίας Καλτσή, ο χορηγός της).

kazaglis paris

Δημήτρης Κάζαγλης: «Το Παρίσι είναι ιστορικά η Πρωτεύουσα της Ξιφασκίας»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης, λίγο πριν την αναχώρηση (Κυριακή, 3/3) για την πρωτεύουσα της Γαλλίας μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, για τις δικές του αναμνήσεις από το άθλημα, αλλά και τους στόχους των Ελλήνων ξιφομάχων: «Καταρχάς έρχεται στη μνήμη μου η πρώτη μας συμμετοχή με τον Νίκο Πέππα, τον Ιούλιο του 2003, στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Παρίσι! Σαν ψέματα τότε άρχισε και το όμορφο ταξίδι μου επίσημα ως προπονητής στον Παραολυμπιακό αθλητισμό.

kazaglis neos

Σε λίγα 24ωρα θα πάμε στο Παρίσι με 2 αθλητές και 1 αθλήτρια. Οι: Πάνος Τριανταφύλλου (Σπάθη Β), Βασίλης Ντούνης (Σπάθη Α) και Γεωργία Καλτση (Σπάθη και Ξίφος Μονομαχίας Β). Και οι τρεις διεκδικούν εκτός από τη διάκριση στους σημαντικούς αυτούς αγώνες και πολύτιμους βαθμούς, για την πρόκριση τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν αρχές Σεπτεμβρίου, στην Πόλη του Φωτός!». Και ο Ομοσπονδιακός προπονητής συνέχισε: «Πάντα αισθάνομαι περίεργα ως ξιφομάχος όταν επισκέπτομαι το Παρίσι για αγώνες…είναι ιστορικά η Πρωτεύουσα της Ξιφασκίας. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι!».

xifaskia venizelos

Το πρόγραμμα (σε ώρες Ελλάδος)

Τρίτη 5 Μαρτίου (10:25)

Ξίφος Μονομαχίας Β (Γ)

Σπάθη Α (Α)

Ξίφος Μονομαχίας Α (Γ)

Σπάθη Β (Α)

19:00: Τελετή έναρξης

19:45: Απονομή μεταλλίων

Τετάρτη 6 Μαρτίου (14:00 - 20:45)

Ομαδικό Ξίφος Μονομαχίας (Γ)

Ομαδικό Σπάθη (Α)

21:00: Απονομή μεταλλίων

Πέμπτη 7 Μαρτίου (11:00 - 20:30)

Ξίφος Ασκήσεως Α (Α)

Σπάθη Β (Γ)

Ξίφος Ασκήσεως Β (Α)

Ξίφος Ασκήσεως Α (Γ)

Ξίφος Ασκήσεως Γ (Α)

20:45: Τελετή μεταλλίων

Kalsi1

Παρασκευή 8 Μαρτίου

14:00- 19:55: Σπάθη Ομαδικό (Γ)

Ξίφος Ασκήσεως Ομαδικό (Α)

20:10: Τελετή μεταλλίων

Σάββατο 9 Μαρτίου (10:00 - 20:40)

Ξίφος Ασκήσεως Β (Γ)

Ξίφος Μονομαχίας Β (Α)

Ξίφος Ασκήσεως Α (Γ)

Ξίφος Μονομαχίας (Α)

Ξίφος Μονομαχίας (Α)

21:05: Τελετή μεταλλίων

Κυριακή 10 Μαρτίου (14:00- 20:40)

Ομαδικό ξίφος Ασκήσεως (Γ)

Ομαδικό Ξίφος Μονομαχίας (Α)

21:05: Τελετή μεταλλίων

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.