fbpx

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Κατάφεραν και μπήκαν στη 16άδα οι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Κατάφεραν και μπήκαν στη 16άδα οι  Έλληνες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Αρκετά καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Έλληνες ξιφομάχοι με αμαξίδιο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Παρίσι, καθώς και οι τρείς κατάφεραν και μπήκαν στους «16» της διοργάνωσης.

Ο Πάνος Τριανταφύλλου, στη Σπάθη Α, κατετάγη στην 11η θέση, στη Σπάθη Β, πέτυχε 3 νίκες και ηττήθηκε 2 φορές τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου, στη συνέχεια όμως αντιμετώπισε τον Βρετανό Ντιμίτρι Κουτούγια, ο οποίος στη συνέχεια κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, ηττήθηκε με 15-11 και δεν κατάφερε να μπει στην «8άδα».

Στον ίδιο...δρόμο και για ο Βασίλης Ντούνης, στη Σπάθη Α, ο οποίος αντιμετώπισε και αυτός πολύ δυνατούς αντιπάλους, πέτυχε 4 νίκες και 3 ήττες στον όμιλο, αλλά στη φάση των 16 είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Ιταλό Ματέι Ντε Ρόσι, που αργότερα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, από τον οποίο ηττήθηκε με 15-12 και δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά (12ος στο σύνολο).

Paris Euros 2024

Η Γεωργία Καλτσή κατάφερε και μπήκε στη 16άδα (13η στο σύνολο) στην…αγαπημένη της Σπάθη Β και ολοκλήρωσε έτσι τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σ ένα δύσκολο όμιλο με αντιπάλους όπως η Γεωργιανή Ίρμα Κετσουριάνι (πήρε το αργυρό μετάλλιο) κατάφερε και πέρασε στις «16», όπου…έπεσε πάνω στην Ουκρανή Νάντια Ντολόι (κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο) και ηττήθηκε με 15-9. Η ίδια, στο Ξίφος Μονομαχίας Β, αντιμετώπισε πολύ δυνατές αντιπάλους, δεν κατάφερε να πάρει κάποια νίκη στο όμιλο και δεν προχώρησε στο συγκεκριμένο όπλο, στη διοργάνωση.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.