fbpx

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Απόλυτα πετυχημένο το 1ο διεθνές προπονητικό σεμινάριο στην Ελλάδα (pics)

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Απόλυτα πετυχημένο το 1ο διεθνές προπονητικό σεμινάριο στην Ελλάδα (pics)

Με τις απονομές των διπλωμάτων στους συμμετέχοντες, από τη γενική γραμματέα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Κωνσταντινιά Σωτηριάδη, έπεσε σήμερα (Κυριακή, 5/11) η αυλαία στο απόλυτα πετυχημένο 1ο Διεθνές Προπονητικό σεμινάριο, για το άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο, που διοργανώθηκε στη χώρα μας, από τη Δευτέρα (30 Οκτωβρίου).

seminario aponomes

Το σεμινάριο άρχισε και ολοκληρώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με ενδιάμεσους σταθμούς την Αρχαία Ολυμπία (Τετάρτη 1/11), όπου υπήρξε ξενάγηση στο χώρο της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και τη Σπάρτη (2/11), με τη διεξαγωγή του του παιδαγωγικού σεμιναρίου, από καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

seminario olympia vomos

Το σεμινάριο τελούσε υπό την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία αθλητών με κινητικές αναπηρίες (World Abilitysport) και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στη Σπάρτη. Υποστηρικτές στο 1ο αυτό προπονητικό διεθνές σεμινάριο, ήταν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και η εταιρεία «ΒΙΚΟΣ», χορηγός της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

seminario vikos

Συμμετείχαν προπονητές ξιφασκίας, καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές ειδικής αγωγής, αθλητές και όσοι ήθελαν να γνωρίσουν το εντυπωσιακό Παραολυμπιακό άθλημα, από τη χώρα μας, την Κύπρο, αλλά και απ’ όλο τον κόσμο όπως την Αυστραλία, την Πολωνία και την Ιαπωνία, επιστρέφοντας στον τόπο τους με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

seminario sparti

Δημήτρης Κάζαγλης: «Επόμενος στόχος η διοργάνωση ενός αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου»

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για την επιτυχία του, αλλά και τον επόμενο στόχο: «Ένα όνειρο στόχος έγινε πραγματικότητα. Ένα διεθνές προπονητικό σεμινάριο στην Ελλάδα. Στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου συνέβαλαν η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Επόμενος στόχος μας είναι η πραγματοποίηση ενός μεγάλου αγώνα, ξιφασκίας με αμαξίδιο. Ένας αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου!

seminario sparti2

Αποτελεί για μένα ένα όνειρο να δω τη συνέχεια της προσπάθειας που αρχίσαμε το 2003 με νέους αθλητές και προπονητές. Το σεμινάριο αυτό αποτελεί τη βάση για τη συνέχεια. Όλες αυτές τις ημέρες συγκεντρώσαμε εμπειρία, γνώση, πληροφορία, ενέργεια για να δημιουργήσουμε νέα μονοπάτια, για την ανάπτυξη της ξιφασκίας με αμαξίδιο. Η ξιφασκία είναι ένα μοναδικό άθλημα που με τις κατάλληλες προσαρμογές έχει γίνει μέσο για την αποκατάσταση και την ένταξη στην κοινωνία των ατόμων με αναπηρία.

seminario vikos dounis
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον καθηγητή Sports Management, Θανάση Στρίγκα, καθώς και τους υποστηρικτές μας, το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και την εταιρεία «Βίκος».

seminario epidixi2

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τους εισηγητές των θεωρητικών θεμάτων τον διεθνή διαιτητή Λεωνίδα Κούκο (Κανονισμοί), τον διεθνή classifier ξιφασκίας σε αμαξίδιο Μάνο Μπόγδο (Κατηγοριοποίηση classification), Γιώργο Μουζόπουλο (Θεωρία της αναπηρίας-Ιατρικά θέματα), τον Δημήτρη Γαργαλιάνο (Αθλητική διπλωματία) και το μέλος της επιτροπής προβολής και προώθησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας με αμαξίδιο, Χριστίνα Μασσιάλα (θέματα οργάνωσης της παγκόσμιας Ομοσπονδίας)».

seminario askisi

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.