fbpx

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ξιφασκία με Αμαξίδιο: Ο Τριανταφύλλου 5ος στον κόσμο-Ο Ντούνης 11ος -Στη 16άδα η Λουφάκη (pics)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ξιφασκία με Αμαξίδιο: Ο Τριανταφύλλου 5ος στον κόσμο-Ο Ντούνης 11ος -Στη 16άδα η Λουφάκη (pics)

Με πολύ καλά αποτελέσματα επέστρεψαν οι Έλληνες ξιφομάχοι και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης, από το  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με αμαξίδιο, που διεξήχθη στο Τέρνι της Ιταλίας.
Μεγάλη επιτυχία αποτελεί η κατάκτηση της 5ης θέσης, στη Σπάθη Β΄ από τον Παναγιώτη Τριανταφύλλου, ο οποίος στις λεπτομέρειες έχασε ακόμη και το μετάλλιο. Αήττητος έφθασε έως τα προημιτελικά, καθώς επικράτησε του Γερμανού Τιμ Βιντμάγιερ 15-1. Στη φάση των “16” αντιμετώπισε τον Γάλλο Λωράν Βαντόν και νίκησε με 15-6. Στα προημιτελικά επικράτησε του Πολωνού Μίκαλ Νταμπρόφσκι με 15-11. Στα ημιτελικά έχασε με 15—10 από τον Πολωνό Αντριάν Κάστρο, ο οποίος πέρασε στον τελικό. Ο Τριανταφύλλου κατέλαβε την 5η θέση μετά τους αγώνες κατάταξης, σε αυτό το τόσο δυνατό παγκόσμιο πρωτάθλημα, που τον φέρνει στη 10η θέση, της ranking list, του αγωνίσματος.

triantaf Italy

11ος ο Βασίλης Ντούνης στη Σπάθη Α’
Στην 11η θέση τερμάτισε ο Βασίλης Ντούνης, στη Σπάθη Α’, των ανδρών. Ο Έλληνας ξιφομάχος νίκησε στη φάση των “32” τον Ιάπωνα Ναόκι Γιάζου με 15-9. Στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Ιταλό Εντοάρντο Τζιορντάν με 15-9, τον Κινέζο Παραολυμπιονίκη του Τόκιο,Λι Χάο με 15-5, αλλά επικράτησε του Ταϊλανδού Μπονσίρι Σανιτμουάνβαι, με 15-7 και έφθασε στην 11η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω του μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος και φιγουράρει και αυτός στη 10η θέση της ranking list.

xifaskia italy

Στη 16άδα της Σπάθης Β΄η Λουφάκη
Στις “16” καλύτερες του κόσμου, κατάφερε και μπήκε η Κέλλυ Λουφάκη, στη Σπάθη Β’. Η Ελληνίδα ξιφομάχος νίκησε την πρώτη της αντίπαλο, Άμπε Κισάτο, από την Ιαπωνία, με 15-10. Στη συνέχεια όμως ηττήθηκε από την Τονγκ από το Χονγκ Κονγκ, με 15-9, αλλά και τη Γεωργιανή Κετσουριάνι με 15-3. Κατάφερε όμως να μπει στη 16άδα του αγωνίσματος, ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Γεωργία Καλτσή, δεν στάθηκε τυχερή καθώς στον πρώτο της αγώνα, έπεσε πάνω στην Κινέζα Αο Λάνζου. Το “πάλεψε” αλλά ηττήθηκε με 15-9 και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.
Οι δύο Ελληνίδες βρίσκονται ψηλά στη ranking list της Σπάθης Β΄ με την Καλτσή να βρίσκεται στη 15η θέση και τη Λουφάκη στη 16η, αντίστοιχα αφήνοντας πίσω τους μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος.
Καλτσή και Λουφάκη στο όχι και τόσο αγαπημένο τους, ξίφος μονομαχίας ηττήθηκαν από τη Βρετανή Τζάστιν Μουρ με 15-13 και την Κορεάτισσα Τσο Χάι 15-2, αντίστοιχα και δεν μπόρεσαν να φθάσουν ψηλά στην κατάταξη του αγωνίσματος. 

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.