fbpx

Παρα-Χειμερινά Αθλήματα: Ακόμη μια 4η θέση για Νίκου-Προφέντζα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (pics)

Παρα-Χειμερινά Αθλήματα: Ακόμη μια 4η θέση για  Νίκου-Προφέντζα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (pics)

Με συνολικό απολογισμό δύο χάλκινα μετάλλια και δύο 4ες θέσεις, ολοκλήρωσε την παρουσία του το ελληνικό δίδυμο Νίκου-Προφέντζας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά Αλπικού Σκι, που φιλοξενήθηκε στο Espot, στη Μολίνα της Ισπανίας. 

Σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, που κινδύνευσε να αναβληθεί καθώς επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες, με πολύ αέρα και πολικές θερμοκρασίες, τελικά διεξήχθη και με πολύ καλά αποτελέσματα, για την Εύα Νίκου και τον οδηγό της Δημήτριο Προφέντζα. 
 
slalom espot4jpg
 
Στον τελευταίο αγώνα της (Κυριακή, 29/1) στο σλάλομ, η Ελληνίδα παραολυμπιονίκης, αν και άρρωστη με κρύωμα, κατάφερε με τον οδηγό της Δημήτριο Προφέντζα, να πλασαριστούν στην 4η θέση του αγωνίσματος και να χάσουν, πάλι στις λεπτομέρειες, το τρίτο βάθρο. 
 
slalom espot2jpg
 
Τα χάλκινα μετάλλια στο Super G και στο Alpine Combine, καθώς και η 4η θέση στο Giant slalom βελτιώνουν κατά πολύ την εικόνα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, που στην προηγούμενη αντίστοιχη διοργάνωση, πέρυσι ήταν 7η στο σλάλομ και στο Giant slalom εγκατέλειψε. 
 
slalom espot3jpg
 
Η ελληνική αποστολή επιστρέφει τη Δευτέρα (30/1), με πολύ καλά αποτελέσματα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας και βαρύτερο «το…μικρό καλάθι» που είχε αναφέρει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιορδανίδης. 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.