fbpx

Παρά Χειμερινά Αθλήματα: Στην Ισπανία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά Αλπικού Σκι (pics)

Παρά Χειμερινά Αθλήματα: Στην Ισπανία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά Αλπικού Σκι (pics)

Αύριο Τρίτη (17 Ιανουαρίου) αναχωρεί για το Εσπό  η ελληνική αποστολή, που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παρά Αλπικού Σκι, που διεξάγεται από τις 19 έως τις 29 του μήνα, στη Μολίνα της Ισπανίας. 

Η Εύα Νίκου με Guide (Οδηγός) τον Δημήτριο Προφέντζα θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στην πολύ μεγάλη και σημαντική, ενόψει Χειμερινών Παραολυμπιακών, διοργάνωση με στόχο τη διάκριση. Τους δύο αθλητές συνοδεύει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιορδανίδης. 
 
Espot
 
Το ΠαραΣνόουμπορντ αναβλήθηκε
Εκτός του Αλπικού Σκι, το ίδιο διάστημα είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί και το Παρά Σνόουμπορντ, το οποίο όμως αναβλήθηκε για τον προσεχή Μάρτιο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIS). 
 
Εύα Νίκου: «Προσωπικός στόχος μου είναι να ξεπερνάω τον εαυτό μου»
Λίγο πριν την αναχώρησή της για το σπουδαίο αθλητικό ραντεβού της Ισπανίας, η Εύα Νίκου, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για τους στόχους τους, αλλά και την προετοιμασία της: «Για μένα προσωπικός στόχος μου είναι να ξεπερνάω τον εαυτό μου, γιατί το άθλημα είναι…πολύ ατομικό. Η καλύτερη δική μου κατάβαση μπορεί να είναι μια μέτρια κατάβαση μιας άλλης αθλήτριας. Οπότε δεν μπορώ να συγκριθώ με άλλες αθλήτριες, γιατί ενώ κάνουμε το ίδιο άθλημα η ποσότητα των προπονήσεων που κάνω σε σχέση με τις αντιπάλους μου διαφέρει, οπότε δεν μπορώ να συγκριθώ, ακριβώς, μαζί τους. 
 
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπορεί να έχει να αντιμετωπίσει τις ίδιες αθλήτριες, που είχε αντιπάλους στα ευρωπαϊκά κύπελλα, στην Αυστρία αλλά και στο παγκόσμιο κύπελλο στην Ελβετία, που διεξήχθησαν πριν τις γιορτές, όπου κατέκτησε πολλά μετάλλια, αλλά δεν είχαν την ίδια συνέχεια: «Οι περισσότερες αθλήτριες είναι οι ίδιες που μετείχαν στους προηγούμενους αγώνες, και συνεχίζουν την προετοιμασία τους, οπότε θα είναι διαφορετικά φορμαρισμένες. Μετέχουν όμως και αθλήτριες, πολύ δυνατές, που δεν μετείχαν στους αγώνες της Ευρώπης. Πηγαίνω με το σκεπτικό να κάνω καλό σκι. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, που ήμουν στην Ευρώπη έχω δυναμώσει μυϊκά και σωματικά, αλλά και εκείνες παράλληλα. Θέλω να κάνω εγώ καλό σκι, να είμαι ευχαριστημένη και με τις αθλήτριες που ξέρω ότι μπορώ να κοντραριστώ να πάω όσο το δυνατό καλύτερα. Ευελπιστώ-σε κάποια-αν όχι σε όλα και στα 5 αγωνίσματα (σ.σ. σλάλομ, γιγαντιαίο σλάλομ, σούπερ γιγαντιαίο σλάλομ, αλπικό σύνθετο και το παράλληλο) που θα συμμετέχω να πάρω μια θέση καλύτερη από την 6η. Την 6η και στη συνέχεια ό,τι καλύτερο προκύψει». 
 
Espot2
 
Η 6η Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, έχει δείξει στους πρόσφατους αγώνες της ότι παρά τον τραυματισμό της και την εγχείρηση στον πρόσθιο χιαστό, βρίσκεται σε καλή κατάσταση: «Τον τελευταίο χρόνο το προσπαθώ αρκετά-και ειδικά μετά τον τραυματισμό μου- προσπαθώ πολύ πιο δυναμικά σε σχέση με πέρυσι να επανέλθω, να είμαι δυνατή και να ανταπεξέλθω». 
 
Δημήτρης Ιορδανίδης: «Θα παλέψουμε για το καλύτερο»
Στην ιστοσελίδα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ μίλησε για τους στόχους της ελληνικής αποστολής και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιορδανίδης: «Όσον αφορά τους στόχους, κρατάω μικρό καλάθι… Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Σε μία σεζόν χωρίς χιόνι, με κλειστά τα χιονοδρομικά κέντρα και χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία πάμε να παλέψουμε για το καλύτερο. Οι άλλες αθλήτριες των άλλων ομάδων συνεχίζουν να παίρνουν μέρος και σε άλλους αγώνες. Εμείς θα παλέψουμε, με τα μέσα που διαθέτουμε, για το καλύτερο». 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.