fbpx

«Τόκιο 2020» : Οι ελληνικές συμμετοχές της 3ης ημέρας

Day 3a

Σε Τοξοβολία, Άρση Βαρών σε πάγκο, Κολύμβηση, τένις με αμαξίδιο και Επιτραπέζια Αντισφαίριση, είναι στραμμένο το ελληνικό ενδιαφέρον, την 3η ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020».

Ο κάτοχος των 10 Παραολυμπιακών μεταλλίων, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, αγωνίζεται απευθείας στον τελικό των 100μ. ύπτιο S12, ενώ στον τελικό των -59 κιλών άρσης βαρών σε πάγκο, συμμετέχει ο Πασχάλης Κουλούμογλου.

Επίσης στον καταταρκτήριο γύρο της τοξοβολίας (Ολυμπιακό τόξο) αγωνίζεται η Δωροθέα Ποιμενίδου, ενώ στο τένις με αμαξίδιο, οΣτέφανος Διαμαντής (Νο39), θ` αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Σλοβάκο (Νο43) Μάρεκ Γκέργκελι. Εφόσον προκριθεί, ο Έλληνας τενίστας θ` αναμετρηθεί με τον Ιάπωνα «χρυσό» Ολυμπιονίκη σε Πεκίνο και Λονδίνο, Σίνγκ Κουνιέντα.

Στην επιτραπέζια αντισφαίριση τέλος, ο Μάριος Χατζηκυριάκος χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη απέναντι στον Χιλιανό Ντετόνι για να προκριθεί στο γκρουπ των «16» στην κλάση 6 ορθίων. Ο Έλληνας αθλητής μπορεί να προκριθεί στο ταμπλό ακόμα και με την 1η θέση του γκρουπ, ευνοημένος σε τριπλή ισοβαθμία στους 3 βαθμούς. Αν νικήσει τον Ντετόνι (03:40 ώρα Ελλάδας ο αγώνας) με 3-0 σετ θα επικρατήσει σίγουρα στην ισοβαθμία. Αν πάρει τη νίκη με 3-1 θα γίνουν υπολογισμοί με τον Ντετόνι, που επίσης θα έχει συντελεστή +1, ενώ αν νικήσει με 3-2 (δηλαδή με το σκορ, που οποίο έχασε χτες από τον Βαλέρα) θα προκριθεί ως 2ος. Μένει εκτός συνέχειας εάν ηττηθεί.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Ολυμπιακό τόξο
03:00 Δωροθέα Ποιμενίδου : Κατατακτήριος Γύρος

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
Κλάση 6 Ορθίων -Α` γκρουπ
03:40 Μάριος Χατζηκυριάκος vs Ντετόνι (Χιλή)

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ
Κατηγορία -59 κιλά
05:00 Πασχάλης Κουλούμογλου : Τελικός

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
Α` γύρος
05:00 Στέφανος Διαμαντής vs Μάρεκ Γκέργκελι (Σλοβακία)

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Τελικός
11:00 Χαράλαμπος Ταϊγανίδης : 100μ. ύπτιο S12

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.