fbpx

«Τόκιο 2020»: Ανασκόπηση της 1ης ημέρας

DAY 1

Πρεμιέρα με δύο μετάλλια χάλκινης απόχρωσης για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Την αρχή έκανε ο Πάνος Τριανταφύλλου στην ξιφασκία με αμαξίδιο, όπου κατέλαβε την 3η θέση στην σπάθη κατηγορίας Β, ενώ ακολούθησε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στην κολύμβηση και συγκεκριμένα στα 100μ. ελεύθερο S8 όπου τερμάτισε τρίτος. Την 4η θέση στα 100μ. ύπτιο S1, κατέλαβε ο Δημήτρης Καρυπίδης, ενώ πέμπτος στο αντίστοιχο αγώνισμα της κατηγορίας S2 ήταν ο Αριστείδης Μακροδημήτρης. Στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ο Μάριος Χατζηκυριάκος δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη στην πρεμιέρα του Α` γκρουπ, ενώ στην ξιφασκία με αμαξίδιο, ο Βασίλης Ντούνης έμεινε εκτός οκτάδας στη σπάθη κατηγορίας Α.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ
Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στην ιαπωνική πρωτεύουσα είχε πρωταγωνιστή τον Πάνο Τριανταφύλλου, ο οποίος μετά το ασημένιο στο Ρίο το 2016, σήμερα, κατέκτησε το χάλκινο στους Αγώνες του Τόκιο, πάντα στο αγώνισμα της σπάθης Β.

Ο Τριανταφύλλου, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στον αγώνα για την 3η θέση απέναντι στον Γάλλο Βαλέτ, που βρήκε νικητή τον Έλληνα οπλομάχο με 15-6.
Αυτό είναι το 2ο μετάλλιο για τα ελληνικά σπαθιά στην Ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων και το δεύτερο προσωπικό του Τριανταφύλλου, ο οποίος στον δρόμο για το βάθρο των νικητών σημείωσε συνολικά έξι νίκες σε εννέα αγώνες, τρεις εκ των οποίων στους ομίλους.

Αντίθετα, εκτός προημιτελικών στην σπάθη κατηγορίας Α έμεινε ο Βασίλης Ντούνης. Στον αγώνα για τον γύρο των «16», ο Έλληνας οπλομάχος ηττήθηκε 15-13 από τον Ρώσο Νικίτα Ναγκάεφ, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας.

Ο Ντούνης, ο οποίος στους ομίλους είχε δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες, στον αγώνα απέναντι στον Ναγκάεφ βρέθηκε να προηγείται με 11-7 και 12-10, ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει στην οκτάδα. Κατέλαβε την 9η θέση στην τελική κατάταξη.

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Η κολύμβηση, δια χειρός Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο μετάλλιό της στους Αγώνες του Τόκιο. Ο Εβρίτης πρωταθλητής, κατέκτησε την 3η θέση στα 100μ. ελεύθερο S8 και πανηγύρισε το δεύτερο προσωπικό του μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες μετά το χρυσό, το 2016 στο Ρίο.

Ο Μιχαλεντζάκης που μπήκε στον τελικό με την δεύτερη επίδοση των προκριματικών (59.49), κάλυψε την απόσταση σε 58.73 που τον έφερε στην 3η θέση. Στο πρώτο 50άρι, ο Έλληνας πρωταθλητής γύρισε 2ος σε 27.73, θέση που δεν κατάφερε να διατηρήσει ή και να την βελτιώσει μέχρι το τέλος καταλαμβάνοντας έτσι την 3η θέση.

Ακόμη:
- Την 4η θέση στον τελικό των 100μ. ύπτιο S1, κατέλαβε ο Δημήτρης Καρυπίδης με επίδοση 2:58.07.
- Την 5η θέση στον τελικό των 100μ. ύπτιο S2, κατέλαβε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης με επίδοση 2:14.54. Στον πρωϊνό προκριματικό είχε την 7η καλύτερη επίδοση (2:17.68).
- Στα 100μ. πεταλούδα S13 ο Γεράσιμος Λιγνός είχε την 12η επίδοση στα προκριματικά με 1:03.01 και έμεινε εκτός τελικού.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
Την ήττα με 3-2 (11-4, 9-11, 5-11, 11-9, 11-7), από τον Ισπανό Βαλέρα, γνώρισε ο Μάριος Χατζηκυριάκος στην πρεμιέρα του Group A για την κλάση 6 ορθίων στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, αν και βρέθηκε να προηγείται με 2-1, τελικά δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το άγχος της παρθενικής του εμφάνισης σε Παραολυμπιακό τουρνουά και σε συνδυασμό με την εμπειρία του αντιπάλου του, έχασε την ευκαιρία να σημειώσει την έκπληξη απέναντι στο 1ο φαβορί της κλάσης 6.

Την Παρασκευή (03:40 Ελλάδας) ο Χατζηκυριάκος θ` αντιμετωπίσει τον Χιλιανό Ντετόνι με στόχο την πρόκριση στο ταμπλό των «16»

(PHOTO CREDITS : Hellenic Paralympic Committee / Nikos Karanikolas)

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.