fbpx

Η ΟΠΑΠ ΑΕ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

       

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε  η ΟΠΑΠ Α.Ε. στους αθλητές που εκπροσώπησαν τη χώρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού, στις 21 Σεπτέμβρη.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. άνοιξε  την «αγκαλιά» της για να ευχαριστήσει τόσο τους 12 Παραολυμπιονίκες, όσο και τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Στην αρχαιότητα έριχναν τα τείχη για να υποδεχθούν τους Ολυμπιονίκες. Εμείς σήμερα ανοίγουμε την αγκαλιά μας για να υποδεχθούμε τους διπλά Ολυμπιονίκες: πρώτα της ζωής και μετά των αγώνων." τόνισε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος.

Και πρόσθεσε:«Η ΟΠΑΠ Α.Ε. αισθάνεται πολλαπλά ευτυχής που στάθηκε και θα συνεχίσει να το πράττει, αρωγός της μεγάλης προσπάθειας αυτών των αθλητών και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Η χορηγία μας, στην περίπτωση, δεν αποτιμάται με κανόνες χρηματικούς. Δεν είναι αντικείμενο μιας οικονομικής συναλλαγής: δώσαμε τόσα, μας φέρατε 12 μετάλλια από το Λονδίνο, άρα η συμφωνία μας ήταν επωφελής.

Η χορηγία μας αποτιμάται σε συναισθήματα. Μας κάνατε υπερήφανους και στην Αθήνα του 2004 και στο Πεκίνο του 2008 και τώρα στο Λονδίνο του 2012. Όχι απλά για τα μετάλλια που αποκομίσατε, αλλά γιατί συμμετείχατε μαζικά».

Καταλήγοντας ο κ. Λουρόπουλος επεσήμανε «Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, το μήνυμά σας έχει ευρύτερη αξία και σημασία. Ξεπερνά το στενό αθλητικό πλαίσιο. Ή για να το πω με άλλο τρόπο: αποδεικνύει ότι ο Αθλητισμός είναι αυτός που δυναμώνει την κοινωνία και την εκπολιτίζει, εμπνέοντάς την με ιδανικά.

Θέλω απ' τη θέση που κατέχω σήμερα, αλλά και ως απλός Έλληνας πολίτης, να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα πετύχατε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Για όσα μας διδάσκετε με τη στάση σας απέναντι στη ζωή. Αλλά να ζητήσω και μια μεγάλη χάρη: να συνεχίσετε τον αγώνα που δίνετε».

       

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Φουντουλάκης υπογράμμισε ότι μπορεί τα 12 μετάλλια που κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές στο Λονδίνο «να έφεραν την ελληνική σημαία ισάριθμες φορές στον ιστό, ωστόσο αυτό που μετράει είναι η συνολική προσπάθεια. Αυτοί οι αθλητές, παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στο δρόμο τους καθ` όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και με υψηλό δείκτη δυσκολίας».

Για να προσθέσει ο κ. Φουντουλάκης: «Πριν περίπου από ένα χρόνο, πριν ακόμη επικυρωθεί η συνεργασία της ΟΠΑΠ Α.Ε. με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, θεωρούσαμε τους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ως χαμένη υπόθεση για την Ελλάδα. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που σκεφτήκαμε ότι η χώρα μας δε θα είναι παρούσα στο δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη για το 2012. Η συμφωνία της ΟΠΑΠ Α.Ε. με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Η χρηματική και ηθική υποστήριξη του Οργανισμού προς το Παραολυμπιακό Κίνημα, λειτούργησε θετικά. Νοιώσαμε ότι στην προσπάθεια αυτή δεν ήμασταν μόνοι μας».

Και  κατέληξε ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής : «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. που στάθηκε δίπλα στο Ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα. Ο Οργανισμός, για μία ακόμη φορά, έδειξε την κοινωνική του ευαισθησία και το κοινωνικό του πρόσωπο στηρίζοντας παράλληλα τον αθλητισμό. Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα των αθλητών μας στο Λονδίνο, τον δικαίωσαν. Οι αγώνες του Πεκίνου αλλά και του Λονδίνου, έδειξαν ότι ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός στη χώρα μας έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Καλούμε τη νέα διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. να συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια αυτών των αθλητών και αθλητριών, αλλά και να δώσει ώθηση σε όλα τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό, με στόχο να πορευθούμε μαζί έως και τους Αγώνες του Ρίο το 2016».

Στο ίδιο θερμό κλίμα ήταν και η ομιλία του Χρυσού Παραολυμπιονίκη τουBoccia Γρηγόρη Πολυχρονιάδη, ο οποίος, εκφράζοντας όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στην Παραολυμπιακή Ομάδα, ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ ΑΕ «που έσωσε την ελληνική αποστολή. Μας έδωσε τη δυνατότητα να δείξουμε τις δικές μας δυνατότητες και να φέρουμε επιτυχίες στην Ελλάδα».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανταπόκριση και τη συμμετοχή των φιλάθλων στους Αγώνες του Λονδίνου, η οποία ήταν εντυπωσιακή, ευχαρίστησε πέρα από την ΟΠΑΠ Α.Ε. και όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο την αποστολή «τις οικογένειές μας, τους προπονητές, την Ελληνική Επιτροπή» και κατέληξε: «Θέλω να υποσχεθώ ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα  για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».

 

Σε σύντομη παρέμβασή του ο Πρόεδρος της European Lotteries, Friedrich Stickler, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, συνεχάρη τους αθλητές για την τεράστια - όπως είπε - επιτυχία τους, αλλά και την ΟΠΑΠ Α.Ε. γιατί βρέθηκε δίπλα τους, για να επισημάνει «τη σπουδαία συνεισφορά των μελών της EL, η οποία δεν εξαντλείται στην απόδοση φόρων στα κράτη, αλλά και στη μεγάλη προσφορά στην κοινωνία μέσω χορηγιών για καλό σκοπό».

Όπως ανέφερε ο κ. Stickler η EL πρόσφατα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, στο οποίο ανήκουν 60 εκ.άτομα. Και κατέληξε: «Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, με την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε και την αποδοχή τους από τον κόσμο, έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα για το Παραολυμπιακό Κίνημα, ήταν μία μεγάλη στιγμή για τους ανθρώπους με αναπηρία».

Η συνεισφορά της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η στήριξη που παρείχε στους αθλητές που συμμετείχαν στους Αγώνες του Λονδίνου, ήταν ένα εξαιρετικό καλό παράδειγμα για την κοινωνία, πρόσθεσε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Βελγικής Λοταρίας, Ivan Pittevils,

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τη σημασία του ρόλου των λοταριών της EL. Δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό και σ' αυτή την κατεύθυνση η χρηματοδότηση των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων είναι ένα καλό παράδειγμα. Η χρηματοδότηση καλών σκοπών είναι το πιο διακριτό χαρακτηριστικό των μελών της EL συγκριτικά με άλλες εταιρείες στην αγορά των Τυχερών Παιχνιδιών», είπε.

Για να αποκαλύψει ο κ. Pittevils: « Έχουμε μιλήσει με την Κομισιόν και πιστεύουμε ότι οι ειδικοί σκοποί μας πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπ' όψιν στο σχεδιασμό της λειτουργίας της αγοράς. Ελπίζουμε ότι η φωνή μας  θα συνεχίσει να ακούγεται».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Γενική Γραμματέας της European Lotteries κα. Bernadette Lobjois

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.