fbpx

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες: Με ιδιαίτερους συμβολισμούς το μήνυμα της προέδρου της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες: Με ιδιαίτερους συμβολισμούς το μήνυμα της προέδρου της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ

Με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής (Κυριακή, 3/12) Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρίες η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του σταθμού «Ελλάδα fm» (Σάββατο, 2/12, 12:00-14:00) με παρουσιάστρια τη Ζέτα Θεοδωρακοπούλου για τις δράσεις της Ομοσπονδίας, την αναζήτηση νέων ταλέντων, το «άνοιγμα» της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, στις Περιφέρειες, αλλά και το μνημόνιο της Ομοσπονδίας με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η Ομοσπονδία πλέον αποκτά ενεργό ρόλο στις από κοινού διοργανώσεις με την αρμόδια Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ., σχολικών αθλητικών δράσεων και αγώνων.

Αρχικά η κ. Καρυοφύλλη τόνισε: «Θα ήμουν άδικη και σκληρή αν έλεγα ότι δεν έχει αλλάξει η νοοτροπία προς το καλύτερο στη χώρα μας, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία. Μετά το 2004 όλοι όσοι υπηρετούμε τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό, προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να διαδώσουμε παντού τις αξίες του και κατά κύριο λόγο αυτό να το περάσουμε στα μικρά παιδιά και στις νεαρές ηλικίες. Σε αυτό θα μας βοηθήσει πολύ το μνημόνιο που έχουμε υπογράψει με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αν αυτές τις αξίες τις διδάσκεσαι από μικρή ηλικία, αποκτάς άλλη κουλτούρα στην αντιμετώπιση της αναπηρίας και γενικότερα της διαφορετικότητας. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά έχουν γίνει και σημαντικά βήματα προόδου».

Και η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες συνέχισε: «Η αυριανή (σ.σ. σημερινή) ημέρα περιέχει πολλούς συμβολισμούς μαζί, που επιτυγχάνονται μέσω του αθλητισμού. Προσπάθειες, αγώνες, ισοτιμία, αποδοχή, αλλά και καταξίωση των αθλητών με αναπηρίες, μέσα από τα χρόνια. Δεν θα πρέπει να μένουμε όμως στον εορτασμό μόνο της αυριανής (σ.σ. σημερινής) ημέρας, αλλά κάθε μέρα να κάνουμε όλοι μας ένα μεγαλύτερο βήμα προς την αποδοχή, την ίση μεταχείριση και την αναγνώρισή τους».

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.