fbpx

Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (pics)

Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (pics)

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την Ομοσπονδία πλέον να αποκτά ενεργό ρόλο στις από κοινού διοργανώσεις με την αρμόδια Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ., σχολικών αθλητικών δράσεων και αγώνων.

Το μνημόνιο υπεγράφη από την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδια για θέματα Α’ Βαθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ζέττα Μακρή και την πρόεδρο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη, στα  γραφεία της Β’ βαθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, του νομού Μαγνησίας. Χώρος, συμβολικός και με ιδιαίτερη σημασία για την υπογραφή.

orfanou 1

Από τα κυριότερα σημεία του Μνημονίου είναι:
 
- η συνεργασία για την ανάπτυξη κοινών σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων και η  μεταφορά τεχνογνωσίας, από την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 
-η συνεργασία στην οργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης κατά προτεραιότητα σε Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής.
 
-Η διοργάνωση από κοινού εκπαιδευτικών, επιστημονικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων (συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων κ.λπ.) καθώς και των δράσεων προβολής, προς όφελος και των δύο μερών.
 
Επίσης,
 
-Η διασύνδεση με επιστημονικούς, επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς φορείς για την ανάπτυξη συνεργειών και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση αναπτυξιακών ευκαιριών και την εξυπηρέτηση των στόχων της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής. Η διασύνδεση αυτή εστιάζει στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής της Φυσικής Αγωγής, της αθλητικής παιδείας και δραστηριότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.  
mnimonio genik3i
 
Το «παρών» στην υπογραφή έδωσαν ο Διευθυντής Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος είχε και την ευθύνη της όλης εκδήλωσης. Ο Δ/ντης Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Κερερές, η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Ρηγώ Φασουράκη, ο κ. Δημακόπουλος σύμβουλος εκπαίδευσης, ο κ. Μπένης, υπεύθυνος φυσικής αγωγής Μαγνησίας. Ο εκπρόσωπος του τοπικού συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αναπηρίες, ο σύλλογος τυφλών Μάγνητες, καθώς και πολλοί άλλοι Πολιτειακοί εκπρόσωποι του νομού Μαγνησίας. Επισημαίνουμε την παρουσία του τοπικού αθλητικού σωματείου και μέλος της Ομοσπονδίας μας «Αργοναύτες» με εκπροσώπους τον αντιπρόεδρο Θωμά Κυριάκη και τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Κωνσταντινίδη.
 
Από την ΕΟΑΜ-ΑμεΑ εκτός από την πρόεδρο παραβρέθηκαν ο Έφορος Εθνικών Ομάδων Κώστας Σιάχος και η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Στίβου, Χρυσούλα Ορφανού.
mnimonio geniki
 
Η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ευχαρίστησε την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή,  καθώς και τον Δ/ντη Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας Δημήτρη Κερερέ λέγοντας: «Κυρία Υφυπουργέ, η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το υπουργείο σας είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ομοσπονδία μας. Από εδώ και στο εξής θεσμικά θα μπορούν να γίνονται οι παρουσιάσεις των Αθλημάτων, που “καλλιεργεί” και αναπτύσσει η Ομοσπονδία μας μέσα στους χώρους των σχολείων σε συνεργασία με την Α’ Βάθμια και Β΄Βάθμια Εκπαίδευση καθώς επίσης και με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της χώρας μας. Σας ευχαριστούμε πολύ για την εξαιρετική συνεργασία». 
 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.