fbpx

Παραολυμπιακά Αθλήματα: Το Σεράφειο «γέμισε» με χαρούμενα πρόσωπα μαθητών που «μυήθηκαν» στο Boccia (pics)

Παραολυμπιακά Αθλήματα: Το Σεράφειο «γέμισε» με χαρούμενα πρόσωπα μαθητών που «μυήθηκαν» στο  Boccia (pics)

Το πόσο πετυχημένη κρίνεται μια δράση, φαίνεται από τη συμμετοχή, αλλά και από τη χαρά των συμμετεχόντων. Η φωτεινή αίθουσα του Σεράφειου, στο δήμο Αθηναίων, γέμισε από τα χαρούμενα πρόσωπα των μαθητών των 4 ειδικών σχολείων της Αττικής, που πήραν μέρος και αυτό δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας της σημερινής (Τετάρτη, 5 Απριλίου) δράσης.

serafeioameas

Με την παρουσία της προέδρου της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννας Καρυοφύλλη και του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δημήτρη Κερερέ, μαθητές και μαθήτριες «μυήθηκαν» στα μυστικά του Μπότσια και έδειξαν ότι όχι μόνο χαίρονται να παίζουν, αλλά μπορούν να το συνεχίσουν και γιατί όχι μερικά από τα παιδιά να είναι αυριανοί Παραολυμπιονίκες του αθλήματος.

serafeio sxolia

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της υλοποίησης του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος: «Γνωρίζω τα Παραολυμπιακά Αθλήματα», με τη συμμετοχή του 2ου Ειδικού Δημοτικού της ΕΛΕΠΑΠ, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Εγκεφαλικής Παράλυσης Αργυρούπολης, του 12/ θέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΕΛΕΠΑΠ και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου με κινητικά προβλήματα Αιγάλεω.
Δάσκαλοι και γονείς των παιδιών βρέθηκαν στο Σεράφειο και όλοι μαζί έμαθαν, αλλά κυρίως χάρηκαν το άθλημα που όπως εξομολογήθηκαν θα παρακολουθούν πλέον από πιο κοντά.

serafeio 2ndelepap censored 1

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρόντες ήταν επίσης, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης Μπότσια Μιχάλης Νικόπουλος, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της δράσης, από το Γραφείο Εθνικών Ομάδων ο Νεκτάριος Γιαλλουράκης καθώς και η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Στίβου Χρυσούλα Ορφανού.
Μετά το τέλος των αγώνων δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και το «ραντεβού» δόθηκε στο 2ο πλέον τουρνουά boccia των ειδικών δημοτικών σχολείων.

serafeio 12ndelepap censored 1 1

Ιωάννα Καρυοφύλλη: «Μένω έκπληκτη από τη συμμετοχή, αλλά και τη χαρά των παιδιών»

Η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη, μετά την επιτυχία της εκδήλωσης επισήμανε: «Βρισκόμαστε στο φιλόξενο χώρο του Σεράφειου, που μας το παραχώρησε ο Δήμος της Αθήνας και τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ. Τον Δήμαρχο και τους εργαζόμενους, για τη φιλοξενία. Παρακολουθούμε μια ημερίδα που διοργανώθηκε με το υπουργείο Παιδείας και τα Ειδικά σχολεία της περιοχής και πραγματικά μένω έκπληκτη από τη συμμετοχή, αλλά και τη χαρά των παιδιών. Νομίζω ότι αύριο θα έχουμε τους μελλοντικούς Παραολυμπιονίκες. Χαιρετίζω όλη αυτή την προσπάθεια και θέλω να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Νικόπουλο, τον προπονητή της Ομοσπονδίας, που είχε αυτή την ιδέα καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν, όπως τον Νεκτάριο Γιαλουράκη και την προπονήτριά μας, Χρυσούλα Ορφανού. Επίσης, θεωρώ ότι η παρουσία του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, Δημήτρη Κερερέ δείχνει ότι αρχίζει κάτι διαφορετικό από αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα. Μια πραγματικά ουσιαστική συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, που μόνο καλό θα αποφέρει και για τις δύο πλευρές».

serafeio aigaleo censored 1 1

Δημήτρης Κερερές: «Προσπαθούμε να εντάξουμε περισσότερες δράσεις»

Ο Προϊστάμενος διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Κερερές μετά το τέλος της δράσης τόνισε: «Το υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αθλητικές δράσεις ατόμων με αναπηρία. Σε συνεργασία και με την αρμόδια διεύθυνση ειδικής αγωγής, προσπαθούμε όσο το δυνατόν να προωθήσουμε δράσεις προς όφελος των μαθητών- αθλητών, που αγωνίζονται κάθε φορά ώστε να χαίρονται την αξία και τις ευεργετικές παραμέτρους που δίνει ο αθλητισμός.

serafeio argyroupoli censored 1 1

Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, με την οποία έχουμε άριστη επικοινωνία προσπαθούμε όσο το δυνατόν να εντάξουμε περισσότερες δράσεις σε σχολεία τόσο της γενικής παιδείας όσο και της ειδικής αγωγής προκειμένου να υπάρχει μια ισορροπημένη αντιμετώπιση όλων των παιδιών και να τους δίνονται οι ίδιες ακριβώς ευκαιρίες».

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.