fbpx

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Το μήνυμα της προέδρου της ΕΟΑΜ-ΑμεΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Το μήνυμα της προέδρου της ΕΟΑΜ-ΑμεΑ

Από το 1992, η 3η Δεκεμβρίου ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο αυτή η μέρα δίνει την ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση. 

Η πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Ιωάννα Καρυοφύλλη έστειλε το δικό της μήνυμα για τη σημερινή ημέρα, που όπως τόνισε έχει ιδιαίτερους συμβολισμούς: 
 
“H 3 του Δεκέμβρη είναι μια ημέρα ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας για τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό. Εμείς όλοι που τον υπηρετούμε προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να διαδώσουμε παντού τις αξίες του και κατά κύριο λόγο να το περάσουμε στα μικρά παιδιά και στις νεαρές ηλικίες. 
 
Η 3 Δεκέμβρη είναι μια ημέρα που συμβολίζει πολλά μαζί. Συμβολίζει τις προσπάθειες, τους αγώνες, την αποδοχή, την ισοτιμία, την καταξίωση και πάρα πολλά άλλα πράγματα, που μέσω του αθλητισμού επιτυγχάνονται”. 
 
Η κ. Καρυοφύλλη κάλεσε όλους στη σημερινή γιορτή, που διοργανώνουν η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: “Καλούμε όλους τους φίλους να παρακολουθήσουν το Παραολυμπιακό Πανόραμα, που διοργανώνει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, στο Μοναστηράκι. Ένα Πανόραμα που είναι αφιερωμένο στη σημασία της ημέρας”. 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.