fbpx

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: «Ευχαριστώ την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για τη συμπαράστασή της στην προσπάθεια μου»

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: «Ευχαριστώ την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για τη συμπαράστασή της στην προσπάθεια μου»

Ο στόχος επετεύχθη για τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη. Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης κολύμπησε από τη Ρόδο ως την Ιερά Μονή Πανορμίτη της Σύμης, με σκοπό να διανύσει τα 25 μίλια, προκειμένου να παραδώσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό, στον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης.
Ο 41χρονος Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, εκπλήρωσε το τάμα του, και όταν έφθασε στην Ιερά Μονή έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα, από τα παιδιά του Δημοτικού, αλλά και τους κατοίκους του ακριτικού νησιού της Σύμης.
Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, μια ημέρα μετά το σπουδαίο εγχείρημα και την εκπλήρωση του τάματος του, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: « Το εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου από τις Κάτω Πέτρες με προορισμό τον Πανορμίτη, μια απόσταση 25 μιλίων στέφθηκε με πλήρη επιτυχία, σε 10 ώρες και αυτό λόγω της συμπαράστασης και της εμπιστοσύνης που έδειξε ο κόσμος, απέναντι σε όλη την προσπάθειά μου. Τα μηνύματα που καταφέραμε να περάσουμε σε όλον τον κόσμο είναι ότι η αναπηρία δεν έχει φραγμούς και όρια. Η ισότητα στον αθλητισμό αφορά όλους τους ανθρώπους και δεν μπορούμε να περιορίζουμε τα όνειρα του καθενός να γίνουν πραγματικότητα».
Όσο για τον επόμενο στόχο του «ασταμάτητου» Παραολυμπιονίκη: «Ο επόμενος στόχος θα συζητηθεί πρώτα με τον προπονητή μου, τον Γιώργο Αδάμ και θα καθορίσουμε το στόχο, την απόσταση. Ουσιαστικά θα πραγματοποιηθεί κάτω από τη βαρύτητα των μηνυμάτων, που θέλουμε να δώσουμε, με το επόμενο εγχείρημα, στα νέα παιδιά και σε όλον στον κόσμο».
Τέλος, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης δεν ξέχασε να ευχαριστήσει την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για τη συμπαράστασή της: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, που ήταν δίπλα μου με τον εκπρόσωπό της τον Χρήστο Κορομηλά και από πλευράς της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής τον πρόεδρό της Γιώργο Καπελλάκη».

Χρήστος Κορομηλάς: «Ο Ταϊγανίδης αποτελεί παράδειγμα για τα παιδιά»

Κοντά στην προσπάθεια του Έλληνα παραολυμπιονίκη, και σε όλη τη διάρκειά της, βρέθηκε ο Χρήστος Κορομηλάς. Ως εκπρόσωπος των αθλητών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΟΜ-Α, ενεργός τριαθλητής που μετά το σπουδαίο επίτευγμα του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη τόνισε: «Αυτό που έκανε ο Μπάμπης είναι αυτό που κάνει τόσα χρόνια στη ζωή του. Είναι η ψυχή του, η ατελείωτη προσπάθεια του και αυτό που πραγματικά εμένα με συγκινεί, από τον κορυφαίο Παραολυμπιονίκη μας είναι ότι αποτελεί παράδειγμα για τα παιδιά. Γιατί η αξία ενός αθλητή δεν προέρχεται μόνο από τις επιδόσεις του, προέρχεται από το ήθος του, την αξιοπρέπεια του και αυτό που διδάσκει ειδικά στα παιδιά που τον βλέπουν και τον ακολουθούν».

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.