fbpx

Η Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης

Η Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης

Στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας, των δύο φορέων, η Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης, που διοργανώθηκε από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στις εγκαταστάσεις του Campus Αμαρουσίου. Θέμα της στρογγυλής τράπεζας της Ομοσπονδίας ήταν Αθλητισμός και Αναπηρία: Από την αποκατάσταση στην κοινωνική ένταξη και τον πρωταθλητισμό.

Η Ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Ιωάννα Καρυοφύλλη, από τον κ. Δημήτρη Πατατούκα, Διευθυντή Μονάδας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Ασκληπιείου Βούλας και διεθνή classifier, από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, Δημήτρη Κάζαγλη και την Παραολυμπιονίκη της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο και Πρέσβειρα του «BE ACTIVE», Κέλλυ Λουφάκη.

Η πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη στην ομιλία της αναφέρθηκε στο ρόλο και το σκοπό της Ομοσπονδίας. Ο κ. Δημήτρης Πατατούκας μίλησε αναλυτικότερα για τις αναπηρίες των αθλητών, οι οποίοι συμμετέχουν στον Παραολυμπιακό αθλητισμό. Επίσης, εξήγησε στους φοιτητές, που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Campus Αμαρουσίου, το «classification» (κατηγοριοποίηση) που γίνεται στους αθλητές προκειμένου να συμμετέχουν σ’ ένα άθλημα.
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης μίλησε για την προπονητική σε άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο και ειδικότερα για το άθλημα της ξιφασκίας. Τέλος, η Παραολυμπιονίκης Ξιφασκίας με Αμαξίδιο Κέλλυ Λουφάκη, αναφέρθηκε στη δική της προσωπική εμπειρία, στον Παραολυμπιακό αθλητισμό.
Πραγματικά το ενδιαφέρον των φοιτητών ήταν μεγάλο και φάνηκε από το πλήθος των ερωτήσεων, που ζήτησαν να απαντηθούν.
Η συνεργασία της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο θα συνεχιστεί με παρόμοια επιτυχία όπως ήταν η συμμετοχή, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης.

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.