fbpx

VIDEO - Στην ημερίδα του ΑΣ ΑμεΑ Ν. Ημαθίας «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ» συμμετείχαν Καρυοφύλλη και Φασιάς

51520557529 5091201fdc b

Στην ημερίδα με με θέμα«Αθλητισμός και Αναπηρία... Από το Παρόν στο Μέλλον», στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ» του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, την οποία διοργάνωσε το ΑΣ ΑμεΑ Ν. Ημαθίας «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ», συμμετείχε η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη καθώς και ο Β` αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Στέφανος Φασιάς.

Η κα Καρυοφύλλη, εκ των βασικών ομιλητών της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην πολυομοσπονδία και στον επιτελικό ρόλο που έχει στην ανάπτυξη του αναπηρικού αθλητικού κινήματος στη χώρα μας και ως εκ τούτου και του Παραολυμπιακού, ενώ έδωσε μια εικόνα των αθλημάτων που καλλιεργεί η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, καθώς και των κατηγοριών ανά άθλημα.

Η πρόεδρος της πολυομοσπονδίας τόνισε την αξία της ενασχόλησης των ΑμεΑ με τον αθλητισμό, ενώ είπε πως «οι αθλητές και οι αθλήτριες, μας δείχνουν καθημερινά πώς είναι να μπορείς να ξεπερνάς τα όρια του εαυτού σου. Μας μαθαίνουν να ξαναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας».

Διευκρίνισε επίσης ότι στόχος της ομοσπονδίας είναι η ενδυνάμωση του γυναικείου αθλητισμού των ΑμεΑ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει η εισαγωγή μαθήματος αναφορικά με τον Παραολυμπιακό αθλητισμό στα σχολεία, «αφού,τα παιδιά θα πρέπει να αντιληφθούν τα οφέλη μου, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, εντός κι εκτός των σχολικών αιθουσών».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία στόχο τη συσπείρωση δυνάμεων ώστε να μπουν στον δρόμο του αθλητισμού, τόσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με αναπηρία, η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ τιμήθηκε από τον σύλλογο «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ» για την πολυετή προσφορά της στον Παραολυμπιακό Αθλητισμό.

«Τέτοιες πρωτοβουλίες, συμβάλουν στην ανάπτυξη του Παραολυμπιακού αθλητισμού. Συγχαρητήρια στο σωματεία ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ και προσωπικά την πρόεδρό της, Έφη Καραγιάννη για την υπέροχη ημερίδα που διοργάνωσε καθώς και στους εξαιρετικούς ομιλητές της εκδήλωσης. Είναι γεγονός ότι μόνο με τέτοιου είδους ενέργειες θα μπορέσουν οι τοπικές κοινωνίες να στείλουν το μήνυμα ότι τα άτομα με αναπηρίες πρέπει να βγουν από τα σπίτια τους και να βάλουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους», δήλωσε αμέσως μετά την εκδήλωση, η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κα Καρυοφύλλη πραγματοποίησε τη βράβευση στον Νίκο Τουλίκα που ανήκει στο σωματείο «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ» για την εξαιρετική πορεία του στο άθλημα του στίβου, ενώ ο κος Φασιάς, έκανε τη βράβευση στον σύλλογο Ήφαιστος για την προσφορά του στην ανάπτυξη του αναπηρικού αθλητισμού.

PHOTO CREDITS: Πληροφοριοδότης

VIDEO CREDITS: O Πολίτης

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.