Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

   113 Η ομάδα που κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο Γιώργος Αλεξάκης, Γεράσιμος Πυλαρινός, Πανος Τριανταφύλλου και Μάνος Μπόγδος και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης.

Με ένα χάλκινο μετάλλιο η Εθνική μας ομάδα ξιφασκίας επισφράγισε μια εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας.  Την Εθνική ομάδα Ξιφασκίας σε αμαξίδιο στο ομαδικό της σπάθης-όπου και κατακτήθηκε το μετάλλιο -αποτελούν οι: Γεράσιμος Πυλαρινός, Γιώργος Αλεξάκης, Πάνος Τριανταφύλλου και Μάνος Μπόγδος. Στον πρώτο αγώνα της τελικής φάσης η ελληνική ομάδα νίκησε τη Γερμανία με 45-24. Στη συνέχεια ηττήθηκε από τη Γαλλία με 45-39 (και έμεινε έξω από τον μεγάλο τελικό).  Η ελληνική ομάδα στον «μικρό τελικό» επικράτησε της Ρωσίας με 45-39 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, που είναι το πρώτο της χώρας μας στη μεγάλη αυτή διοργάνωση. 

Αξιοπρόσεκτη όμως ήταν και η εμφάνιση των Ελλήνων Αθλητών στο ατομικό: ο Γεράσιμος  Πυλαρινός ήταν 5ος, ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου 7ος, ο Γιώργος Αλεξάκης και ο Μάνος Μπόγδος 10οι. Η Αθανασία Στραβολαίμου κατέλαβε την 12η θέση. Να υπενθυμίσουμε ότι στη διοργάνωση συμμετέχουν 900 ξιφομάχοι από 100 χώρες.

Ο Ομοσπονδιακός Δημήτρης Κάζαγλης δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σταθήκαμε τόσο καλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση μετά από αυτούς Παραολυμπιακούς. Αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και άλλα μετάλλια».

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες κ. Γεώργιος Φουντουλάκης συνοψίζει τη σπουδαιότητα αυτής της διάκρισης στην παρακάτω φράση "Την παραμονή της αναστολής των αθλητικών μας δραστηριοτήτων με την Ομοσπονδία σε οικονομικό τέλμα, οι αθλητές εξακολουθούν να φέρνουν μετάλλια. Ελπίζουμε η Πολιτεία να σταματήσει να αδιαφορεί για τις επιτυχίες που με συλλογική προσπάθεια και πολύ προπόνηση κατακτώνται, καθώς –Παγκοσμίως- το αγωνιστικό επίπεδο όλων των αθλημάτων του Παραολυμπιακού κινήματος βελτιώνεται.»

Η ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010 στις 17.05 με την πτήση 202 της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ. 

 

 

 

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ