ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ Η Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ

 

φωτο από την πρόσφατη συνάντηση της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ με τα Αθλητικά Σωματεία της Αθήνας

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται να προχωρήσει η ΕΑΟΜ – ΑμεΑ μπροστά στην απαράδεκτη αντιμετώπιση του Παραολυμπιακού Αθλητισμού από την Πολιτεία.  Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά τη συνάντηση που είχε η Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ με εκπροσώπους των Αθλητικών Σωματείων της Αττικής από κοινού  με την Ομοσπονδία Καλαθοσφαιριστών σε καρότσι και την Αθλητική Ομοσπονδία Κωφών, σε συνάντηση που είχαν οι διοικήσεις τους με τον πρόεδρο της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Γιώργο Φουντουλάκη και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ).

Οι αντιδράσεις αυτές υπαγορεύονται από το γεγονός ότι παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των αρμοδίων δεν έχει προχωρήσει το θέμα της καταβολής των εγκεκριμένων τακτικών επιχορηγήσεων του 2008 -2009 στα σωματεία μέλη της ΕΑΟΜ ΑμεΑ. Να σημειωθεί ότι κάποια σωματεία πρόλαβαν να πάρουν τα χρήματα τους πριν η ΓΓΑ παγώσει τη σχετική πίστωση. Ούτε βέβαια έχουν δοθεί στους Παραολυμπιονίκες του Πεκίνου τα πριμ τους παρά την δημόσια δέσμευση του ΓΓΑ Παν. Μπιτσαξή σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας.  Επιπλέον δεν έχει προχωρήσει ούτε η ικανοποίηση των θεσμικών αιτημάτων της Ομοσπονδίας, που αφορούν κύρια τον τρόπο εκλογής των μελών της ΕΠΕ (που σήμερα διορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό). Αποκορύφωμα της αδιαφορίας των υπευθύνων είναι το ότι παρά τις επανειλημμένες  προσπάθειες της ΕΑΟΜ Αμεα δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.

 Το Δ.Σ. της ΕΑΟΜ ΑμεΑ σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και με άλλους αθλητικούς φορείς προγραμματίζουν Πανελλαδική κινητοποίηση έξω από τη Βουλή το τριήμερο 23, 24 και 25 Νοεμβρίου 2010 με τη συμμετοχή ολόκληρου του Παραολυμπιακού κινήματος. Η Ομοσπονδία προχωράει σε αναστολή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων για το υπόλοιπο του 2010 και ακύρωση της αποστολής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2011, εκεί δηλαδή όπου θα δοθούν τα «εισιτήρια» για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου καθώς ακόμη δεν έχει καταβληθεί το υπόλοιπο της  επιχορηγησης για το 2010 στην Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ. Εκτός των άλλων ως ένδειξη διαμαρτυρίας, το Δ.Σ. της  ΕΑΟΜ ΑμεΑ δεν θα μεταβεί στο Λονδίνο όπως είχε προγραμματιστεί για την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων των Παραολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες προτίθενται να καταθέσουν τα μετάλλιά τους στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

 Η Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ θα ζητήσει την παρέμβαση του Πρωθυπουργού καθώς και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής ώστε να σταματήσει η ρατσιστική μεταχείριση. Το αποτέλεσμα της μεταχείρισης αυτής είναι να στερούνται τον αθλητισμό τα άτομα με αναπηρία δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην ένταξη και ισονομία τους.

 

 

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ