fbpx

Ψήφισμα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ με αφορμή τον αδόκητο χαμό του Γιώργου Φουντουλάκη

eaom amea sima

Το Δ.Σ. της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ με αφορμή τον αδόκητο χαμό του επί σειρά ετών Προέδρου της Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργου Φουντουλάκη σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα 26 Μαρτίου 2021, εξέδωσε το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ:

«Ο Ελληνικός Αθλητισμός θρηνεί από χτες την τραγική απώλεια του Γιώργου Φουντουλάκη.

Της εμβληματικής αυτής μορφής που για πάνω από δύο δεκαετίες θεμελίωσε, διαμόρφωσε, διέδωσε και εξύψωσε τον αθλητισμό των συμπολιτών μας ατόμων με αναπηρίες.

Του ανθρώπου που με το μοναδικό σθένος του, τον αλύγιστο χαρακτήρα του και την επιμονή σε ιδέες και οράματα, μαζί με τους συνεργάτες του, έβαλε τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρίες σε σταθερές ράγες ανάπτυξης και καταξίωσης.

Αυτού που με τη δράση του κατάφερε να κάνει χιλιάδες συμπολίτες μας, άτομα με αναπηρίες, να βγουν από την κοινωνική απομόνωση και να μπουν στο στίβο, όχι μόνον του αθλητισμού, αλλά της ίδιας της ζωής.

Να διεκδικήσουν όχι μόνον αγωνιστικά μετάλλια αλλά και τα αυτονόητα δικαιώματά τους που δυστυχώς στην Ελλάδα του 2021, σε αρκετές περιπτώσεις, παραμένουν ζητούμενα.

Στηρίζοντας αθλητές, γονείς και σωματεία ΑμεΑ σε ολόκληρη την Επικράτεια, με λίγους αλλά πιστούς συνεργάτες του, κατάφερε να βάλει στην σύγχρονη ελληνική και αθλητική πραγματικότητα την έννοια του αθλητισμού των ΑμεΑ, έπεισε την Πολιτεία να σταθεί δίπλα τους και πρόλαβε να καμαρώσει ο ίδιος μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες δεκάδες Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια και κυρίως Παραολυμπιακά μετάλλια και διακρίσεις.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης ήταν γνωστός για τον ρηξικέλευθο, δυναμικό και επίμονο χαρακτήρα του.

Δεν δίστασε να έρθει σε ρήξεις, να παλέψει με κατεστημένα και αντιλήψεις, δεν δίστασε να αναλάβει κόστη και μέχρι και τις τελευταίες του μέρες παρέμεινε μαχητής.

Η παρακαταθήκη του έργου του για εμάς τους συνεργάτες του είναι τεράστια, όπως τεράστιο είναι και το βάρος της ευθύνης για την συνέχειά του.

Ως νέο Δ.Σ. που η ζωή και η τύχη τα έφερε να αναλάβουμε το έργο μας, λίγες μόλις ώρες πριν από τον αδόκητο χαμό του, βαδίζουμε όλοι μαζί, αταλάντευτα στο δρόμο που αυτός χάραξε, συνεχιστές του έργου του, με σεμνότητα, σοβαρότητα και πνεύμα αλληλεγγύης.

Αυτές τις δύσκολες ώρες η σκέψη μας είναι κοντά στην αγαπημένη του σύζυγο και την γλυκιά κορούλα τους που δοκιμάζονται και αυτές από την αμείλικτη μάστιγα της πανδημίας.

Τιμώντας τη μνήμη του, το Δ.Σ. της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ αποφάσισε:

- Να αναρτηθεί το ψήφισμα αυτό στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

- Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

- Να κηρυχθεί διήμερο πένθος στην Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ την ημέρα της κηδείας του και την επόμενη και να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της.

- Να παραστεί, εφόσον κάτι τέτοιο επιτραπεί από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εκπρόσωπος της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ στην κηδεία.

- Να αφιερωθεί στην μνήμη του η διεξαγωγή της Ημερίδας Στίβου-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2021, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 27/3 στο Παγκρήτιο Στάδιο.

- Να διοργανώνει, σε ετήσια βάση, ένα αθλητικό γεγονός-εκδήλωση, το οποίο θα φέρει το όνομά του.

- Να κατατεθεί πλέον στεφάνου, χρηματικό ποσό στο ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ, όπου είχε φιλοξενηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τα νεανικά του χρόνια.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και αιώνια η μνήμη του...

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.