Διευρύνεται η σύνθεση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού με ιατρό που θα υποδείξει η ΕΠΕ, ειδικευμένο σε θέματα ΑμεΑ

photo1avgenakis 420 319

Η διεύρυνση της σύνθεσης που αφορά στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού με ιατρό που θα υποδείξει η Παραολυμπιακή Επιτροπή, ειδικευμένο σε θέματα ΑμεΑ, αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενόψει της σταδιακής επανεκκίνησης του αθλητισμού, όπου συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού για τις γενικές κατευθύνσεις διαμόρφωσης των Πρωτοκόλλων με τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, διαμόρφωση που θα είναι συνεχής και θα αξιολογείται καθημερινά, ως δυναμική διαδικασία στην προοδευτική, σταδιακά, επανεκκίνηση της αθλητικής λειτουργίας.

Έγινε σαφές ότι εκτός των Πρωτοκόλλων και της εφαρμογής τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις, από τους εκάστοτε εμπλεκομένους, εξίσου σπουδαίο ρόλο θα συνεχίσει να παίζει η «ατομική ευθύνη» ενός εκάστου.

Τονίστηκε ότι από την Δευτέρα 4 Μαΐου θα επιτραπούν οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους για τα ατομικά αθλήματα, με προτεραιότητα στους πρωταθλητές μας που είτε έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες είτε την διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες. 

Οι αθλητικοί φορείς θα αποστείλουν άμεσα τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις και τα τυχόν υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι διεθνείς συνομοσπονδίες των αθλημάτων τους, προκειμένου οι ιδιαιτερότητες κάθε αθλήματος να ληφθούν υπόψιν στη διαμόρφωση των εγχώριων πρωτοκόλλων.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ