ΆΛΛΑ ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Δυο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο ήταν ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας με αμαξίδιο που έγινε 20-23 Μαΐου 2010 στο Λονάτο (Ιταλία). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γεράσιμος Πυλαρινός στην σπάθη (cat A) και το χάλκινο ο Πάνος Τριανταφύλλου επίσης στη σπάθη αλλά στην cat B.

Ο Γεράσιμος Πυλαρινός για να φτάσει μέχρι τον τελικό νίκησε (κατά σειρά) όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος: τον Ουκρανό Τσέμπρικ στους «16», τον Πολωνό Σταντσουκ (τρίτος στους παραολυμπιακούς του Πεκίνου) στους «8», τον Ρώσο Αντρέεφ στα ημιτελικά και τον αήττητο για δυο χρόνια Γάλλο Νομπλ, στον τελικό.
Ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου (που είναι νέος στο αγώνισμα, προέρχεται από το μπάσκετ) κέρδισε και αυτός μεγάλα ονόματα όπως ο Ουκρανός Σέκεβιτς (χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου), τον Ρώσο Γιουσουποφ, τον Καναδό Μέινβιλ και τον χρυσό Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου Γάλλο Φρανσουά.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης δήλωσε: «Μετά τις επιτυχίες αυτές η ελληνική ξιφασκία έκανε ένα μεγάλο άλμα ανόδου στην παγκόσμια κατάταξη, όπου πλέον έχουμε μέσα στην πρώτη οκτάδα τρεις αθλητές, τον Πυλαρινό, τον Τριανταφύλλου και τον Μάνο Μπόγδο (που δεν αγωνίστηκε στην Ιταλία). Στόχος μας είναι να επαναλάβουμε τις επιτυχίες μας αυτές και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Πολωνίας στις αρχές Ιουλίου». Η πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012) ξεκινάνε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιείται τον Νοέμβριο στο Παρίσι.

Στη φωτογραφία ο Γερ. Πυλαρινός (αριστερά) και ο Παν. Τριανταφύλλου, λίγο μετά την απονομή επάθλων στο Λονάτο.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ