fbpx

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ: Με Χρυσάφ(ι)η ο Γκαβέλας πρώτος στον κόσμο και ισοφάριση του ρεκόρ αγώνων 10.93

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ: Με Χρυσάφ(ι)η ο Γκαβέλας πρώτος στον κόσμο και ισοφάριση του ρεκόρ αγώνων 10.93

Το δεύτερο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ, που διεξάγεται στο Παρίσι, έχει το χρώμα του χρυσού. Ο Νάσος Γκαβέλας με οδηγό του Δημήτρη Χρυσάφη στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στα 100μ. Τ11, με χρόνο 10.93, που είναι ο ίδιος με το χθεσινό, που πέτυχε στον ημιτελικό και αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ αγώνων.

Gavelas telikos2

Ο Νάσος Γκαβέλας, από την αρχή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος φάνηκε ότι είναι σε πολύ φόρμα. Από τον χθεσινό πρωινό προκριματικό, αλλά και το απόγευμα στον ημιτελικό οι κούρσες τους ήταν οι καλύτερες, με αποκορύφωμα το 10.93 του ημιτελικού, που αποτελεί και νέο ρεκόρ αγώνων.

Στον αποψινό τελικό ο χρυσός παραολυμπιονίκης αν και χρεώθηκε με μια άκυρη εκκίνηση, στη συνέχεια μπήκε δυνατά από την αρχή και με τον οδηγό του Δημήτρη Χρυσάφη έδειξαν ότι δεν θα χάσουν την ευκαιρία να στεφθούν και πρωταθλητές κόσμου. ‘Άλλωστε ήταν ο μόνος στην κούρσα που φέτος έχει κατέβει τα 11 δευτερόλεπτα και το πέτυχε μάλιστα στον ημιτελικό και το επανέλαβε και απόψε στον τελικό.

Gavelas telikos3

Το αργυρό μετάλλιο πήγε στη Ναμίμπια και τον Ανανίας Σικόνγκο με 11.11. και ρεκόρ Αφρικής και το βάθρο συμπλήρωσε ο Γάλλος Τιμοτέ Αντόλφ με 11.12, που αποτελεί την καλύτερη φετινή του επίδοση.

 

Επίσης, στους δύο άλλους τελικούς νωρίτερα, η Ανθή Λιάγκου ήταν 7η στον τελικό της σφαίρας με βολή στα 5.49μ. και ο Κωνσταντίνος Καμαρας, στον τελικό του μήκους Τ37 ήταν 9ος με άλμα στα 5.54μ. 

Αύριο (16/7) αγωνίζονται Στεφανουδάκης και Σμαραγδή

Ακόμη δύο Έλληνες αθλητές ρίχνονται αύριο (16/7) στη «μάχη» του παγκοσμίου πρωταθλήματος με στόχο τη διάκριση, στους δύο πρωινούς τελικούς. 

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον τελικό (10:00) του ακοντισμού (F54) και η Στέλλα Σμαραγδή στον τελικό (10:20, ώρα Ελλάδος) του μήκους (Τ47).



 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.