fbpx

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Σκοποβολής: Άτυχος στη Λίμα ο Γαλόγαυρος (pics)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Σκοποβολής: Άτυχος στη Λίμα ο Γαλόγαυρος (pics)

 Τη Λίμα του Περού, όπου διεξήχθη το 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής, θα τη θυμάται για πολύ καιρό ο Σωτήρης Γαλόγαυρος, καθώς αν και έφθασε πολύ κοντά, δεν κατάφερε να πάρει την κάρτα συμμετοχής, για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στην κατηγορία R1 στα 10μ. αεροβόλου SH1 τα πήγε περίφημα στον προκριματικό, καθώς συγκέντρωσε 618, 9 βαθμούς και πέρασε στον τελικό ως 6ος. Αν διατηρούσε τη θέση αυτή και στον τελικό θα είχε εξασφαλίσει την κάρτα συμμετοχής του, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς δίνονταν 2 κάρτες συμμετοχής.
Στον τελικό πήρε την 7η θέση και έχασε, για μια θέση, την Παραολυμπιακή κάρτα, καθώς ο πρώτος Κορεάτης Γινο Παρκ την είχε ήδη. Το ίδιο και ο δεύτερος Γάλλος Ντιντιέ Ρισάρ, όπως και ο 3ος Γιανχο Λι, επίσης Κορεάτης. Τελικά η μια κάρτα πήγε στον 4ο Κινέζο Μπο Ρεν, ο 5ος Ούγγρος Σάμπα Ρεζτσίκ είχε και αυτός εξασφαλίσει κάρτα , η οποία κατέληξε στον 6ο αθλητή τον Δανό Γιαν Βίντερ, καθώς ο Γαλόγαυρος τερμάτισε 7ος. Στο αγώνισμα του R3 τερμάτισε στην 30η θέση.

GALO

Το ίδιο και στο R7 αλλά και στο R6
Το ίδιο συνέβη και στο αγώνισμα του R7 καθώς τερμάτισε στη 15η θέση, με 1136 βαθμούς και έχασε την κάρτα συμμετοχής του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, για λίγο καθώς ήταν 2ος επιλαχών. Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Βουδούρη, έπρεπε να κάνει νέο πανελλήνιο ρεκόρ, για να μπορέσει να μπει στον τελικό του αγωνίσματος, καθώς ο τελευταίος του τελικού μπήκε με 1151 βαθμούς. Παρά το ότι πήγε καλά έχασε και πάλι για λίγο την κάρτα συμμετοχής του στο Παρίσι.

GALO3

Η ατυχία του τρίτωσε καθώς και στο R6 ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε από τον προ-προκριματικό ως 12ος (από το 1ο γκρουπ, υπήρχε και 2ο) στον προκριματικό όμως δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό, αν και έφθασε πολύ κοντά στο να κάνει Πανελλήνιο ρεκόρ.
Ο Σωτήρης Γαλόγαυρος, συγκέντρωσε 613,2 βαθμούς (το πανελλήνιο ρεκόρ είναι 613,5). Οι κάρτες πήγαν τελικά στον Γερμανό Κλιφ Γιούγκερ (15ος με 616,3) και τον Αμερικανό Τζον Τζος 3ος (16ος με 615,6).

GALO4

Η επόμενη ευκαιρία απόκτησης κάρτας συμμετοχής στο Παρίσι, για τον Έλληνα σκοπευτή θα είναι του χρόνου, στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ινδίας (6-15 Μαρτίου 2024), λίγους μήνες πριν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.