fbpx

Ποδόσφαιρο Τυφλών: Σε κλίμα ενθουσιασμού αλλά και συγκίνησης διεξήχθη το πρώτο φιλικό των Εθνικών ομάδων Ελλάδος-Γερμανίας (pics)

Ποδόσφαιρο Τυφλών: Σε κλίμα ενθουσιασμού αλλά και συγκίνησης διεξήχθη το πρώτο φιλικό των Εθνικών ομάδων Ελλάδος-Γερμανίας (pics)

Σε ένα γεμάτο-αθλητικά-Σαββατοκύριακο για την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ  διεξήχθη στο Αθλητικό Κέντρο της Μίκρας, ο πρώτος φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου Τυφλών, μεταξύ των Εθνικών ομάδων της Ελλάδος και της Γερμανίας. 

hellasgermany3

Στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο στη Μίκρα, για ποδόσφαιρο Τυφλών (εγκαινιάστηκε πρόπερσι από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη) βρέθηκε σύσσωμη η Πολιτειακή Αρχή της Θεσσαλονίκης, για να χαρεί αυτό το ποδοσφαιρικό  “ραντεβού” των  δύο ομάδων. 
 
hellasgermany2
 
Η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Νίκος Ζεϊμπέκης, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο πρόεδρος των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Πετρόγλου, αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποδοσφαίρου της IBSA και εμπνευστής του προγράμματος “A Ball for All” Ηλίας Μάστορας καθώς και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, για θέματα αναπήρων Γιάννης Καστούρας, παρακολούθησαν από την αρχή τον αγώνα, των δύο ομάδων. Το “παρών” στον αγώνα έδωσαν και ο κ. Φώτης Μπίμπασης, από το κόμμα των Οικολόγων-Πράσινων καθώςκαι ο Μπάμπης Τοκατλίδης, πρόεδρος της ΑΕΤ Πυρσός.
 
politikoi
 
 
“Ενθουσιασμένος και περήφανος”
Η “ψυχή” αυτών των δύο αγώνων ο Αναπληρωτής Γενικός  Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Carsten Müller, δήλωσε “ενθουσιασμένος και υπερήφανος”, που οι προσπάθειες τεσσάρων ετών, να πραγματοποιηθούν αυτοί οι αγώνες έγιναν πραγματικότητα. Επίσης ο κ. Müller, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την παρουσία του κόσμου, αλλά και τον ενθουσιασμό των αθλητών, τόσο της Γερμανίας όσο και της Ελλάδος. Ο Γερμανός αναπληρωτής πρόξενος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν για να γίνει αυτή η δράση. Τόσο τους ανθρώπους του γερμανικού προξενείου, αλλά και τους ανθρώπους της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Τους ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία που είχαν, εδώ και μήνες, τόσο την πρόεδρο Ιωάννα Καρυοφύλλη, τον Β΄αντιπρόεδρο Στέφανο Φασιά καθώς και την υπεύθυνη της διοργάνωσης Ιωάννα Παδιώτη, που με τις προσπάθειες τους έγινε πραγματικότητα αυτό το εγχείρημα. 
 
plaketa
 
Βράβευση από την πρόεδρο Ιωάννα Καρυοφύλλη
Πριν την έναρξη του αγώνα και μετά την ανάκρουση των Εθνικών ύμνων των δύο χωρών, η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Müller, που δεν έκρυψε τη χαρά, αλλά και τη συγκίνησή του. 
 
hellasgermany vikos2
 
Ιωάννα Καρυοφύλλη: “ Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Müller”
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα, αλλά και με την ατμόσφαιρα, που είχε δημιουργηθεί στη Μίκρα, δήλωσε η κ. Ιωάννα Καρυοφύλλη: “Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη με τη διεξαγωγή αυτού του αγώνα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αναπληρωτή γενικό πρόξενο της Γερμανίας, τον κ. Müller, που είχε την πρωτοβουλία. Κάναμε μια πρώτη συζήτηση και είμαστε εδώ να παρακολουθούμε έναν όμορφο αγώνα μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος και της αντίστοιχης της Γερμανίας, σε αυτό το εξαιρετικό γήπεδο της Μίκρας, που είναι ειδικά για τους αθλητές μας. Πραγματικά είναι το μοναδικό γήπεδο που αποκλειστικά χρησιμοποιείται από τους δικούς μας αθλητές και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνεται σήμερα ένας αγώνας και μάλιστα διεθνής. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία θα έχει μέλλον και θα φέρει και άλλες δράσεις μεταξύ των δύο χωρών” 
 
hellasgermany vikos
 
Νίκησαν οι Γερμανοί
Ένα γκολ στο 10’ του πρώτου ημιχρόνου, του Γιόνας Τόρινγκ ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη με 1-0, σε αυτό το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. 
Το φιλμ του αγώνα
Ελλάδα-Γερμανία 0-1
Σκόρερ: Τόρινγκ (10’)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 
Ελλάδα (Πανίκος Στεφανίδης-οδηγός προπονητής Πασχάλης Αμπατζής): Χρήστος Εγγλέζος (τερματοφύλακας), Στράτος Εγγλέζος, Στέφανος Εφραιμίδης, Παρασκευάς Αμπατζής, Θεόδωρος Σιώτας, Μπεζιάνι Αντριάνο, Δημήτρης Φεϊμόγλου, Δήμος Ζαχαρος, Δήμος Γκαγκουσλής. 
 
hellasgermany
 
Γερμανία (Μάρτιν Μάνια-οδηγός προπονητής Γιόνας Νταβίντ): Σεμπάστιαν Τέμελ. Γιόνας Τόρινγκ, Γιόνας Φούρμαν, Αλεξ Φάνγκμαν, Τέμε Κούτιχ, Νίκο Ρότερ, Αλι Πέκτας, Χασάν Κοπαράν, Νικ Λάιντεκε
Διαιτητές: Χασμπής-Σταφυλίδης.
 
Το δεύτερο παιχνίδι είναι αύριο (Σάββατο, 22 Απριλίου) στις 17:00, στο ίδιο γήπεδο της Μίκρας. Μπορείτε να το δείτε live εδώ

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.