fbpx

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας και Παρά-Ποδηλασίας Δρόμου και Πίστας: Στους ελίτ του κόσμου ο Παπαγγελής (pics)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας και Παρά-Ποδηλασίας Δρόμου και Πίστας: Στους ελίτ του κόσμου ο Παπαγγελής (pics)

Στους κορυφαίους ποδηλάτες κατάφερε να πλασαριστεί ο Νικόλας Παπαγγελής, με τα αποτελέσματά του, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας και Παρά-Ποδηλασίας Δρόμου και Πίστας, που ρίχνει αυλαία αύριο (Κυριακή, 13/8), στη Γλασκώβη.

Για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) διοργάνωσε κοινό παγκόσμιο πρωτάθλημα αρτιμελών και ΑμεΑ, στη Γλασκώβη της Σκωτίας (3-13 Αυγούστου) και το κατάφερε με επιτυχία.

papagelis varver2

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του, στη Γλασκώβη ο Νικόλας Παπαγγελής. Στο τελευταίο του αγώνισμα σήμερα (Σάββατο, 12/8) πέτυχε και την καλύτερη επίδοσή του καθώς τερμάτισε στην 5η θέση στον κόσμο, στον αγώνα δρόμου αντοχής, στο Ντάμφις, αφήνοντας πίσω του μεγάλα ονόματα. Όλα κρίθηκαν στο φίνις καθώς τερμάτισε σε 1:35:23, ίδιο χρόνο με τον 3ο Βέλγο Βρομαν και τον 4ο Βρετανό Ρόμπερτσον. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Αλεξάντρ Λιτ, που τερμάτισε σε 1:34.38 και το ασημένιο ο Αυστραλός Ντάρεν Χικς, σε 1:34.40.

papagelis varver

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης κατάφερε, χρονικά στις συμμετοχές του, να μπει στην πρώτη 15άδα στο ατομικό πουρσουίτ 3χλμ. (13ος), στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Στη συνέχεια κατάφερε και πλασαρίστηκε στους «8» καλύτερους στο Scratch C2 ανδρών. Με τον Γάλλο Φλοριάν Σαπό να κατακτά το χρυσό, το αργυρό ο Ισπανός Μορίς Τιο Έκχαρτ και το χάλκινο μετάλλιο ακόμη ένας Γάλλος ο Αλεξάντρ Λιτ.

Στην τρίτη του συμμετοχή, αυτή στην ατομική χρονομέτρηση, τερμάτισε 6ος στον κόσμο, με χρόνο 24:25.89. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Αλεξάντρ Λιτ σε 23:10.91. Το ασημένιο ο Αυστραλός Ντάρεν Χικς σε 23:17.08 και το χάλκινο ο Βέλγος Εβοντ Βρομαν σε 23:36.31.

Γιώργος Βαρβεράκης: «Αυτή η θέση μας καθιερώνει στην παγκόσμια ελίτ»

Μετά τα πολύ καλά πλασαρίσματα σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας ΑμεΑ, του Νικόλα Παπαγγελή, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: «Αυτή η θέση είναι η καλύτερη μας στο δρόμο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα !!! Μας καθιερώνει στην παγκόσμια ελίτ. Μας δίνει κουράγιο και ελπίδες για ακόμα πιο ψηλά στο Παρίσι. Μας δίνει πολύτιμους βαθμούς ακόμα και για δεύτερη θέση για τους Παραολυμπιακούς!
Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για την πρόοδο και την εξέλιξη που έχουμε. Ο Νίκος ως αθλητής, αλλά και η χώρα μας στο άθλημα της ποδηλασίας. Τα καλύτερα έρχονται!».

Papaggelis

Ο Νικόλας Παπαγγελής, ολοκλήρωσε σήμερα (12/8) τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και συνοδευόμενος, από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Βαρβεράκη, αναχωρούν για το Ρότερνταμ, όπου θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παρά-Αθλημάτων.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.