fbpx

Έγραψε Ιστορία η ελληνική ποδηλασία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής

Road Cycling South Africa

Ανεπανάληπτες στιγμές εθνικής υπερηφάνιας πρόσφερε το γυναικείο tandem των Αδαμανατία Χαλκιαδάκη/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος) στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας δρόμου που ολοκληρώθηκ στο Πιετερμαριτζμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Το ελληνικό δίδυμο, το οποίο προετοιμάζεται πυρετωδώς για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έγραψε ιστορία στην αφρικανική ήπειρο, αφού μετά το χρυσό μετάλλιο στον ατομική χρονομέτρηση, πρώτευσε και στον αγώνα δρόμου συνολική απόστασης 80 χιλιομέτρων.

Τα ελληνικά πεντάλ κάλυψαν την απόσταση σε μία ώρα 59 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ποδηλασίας των ΑμεΑ τη «φανέλα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«ΓΡΑΨΑΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!!! Σε ένα σκληρό αγώνα "χορεύοντας στη βροχή " 80 χιλιομέτρων το Ελληνικό πλήρωμα με τις Χαλκιαδάκη Αδαμαντία και Μηλάκη Ηρώ πήρε το χρυσό μετάλλιο και στην Αντοχή!!! Με χρόνο 1:59:19 στα 80 χιλιόμετρα τα κορίτσια μας έγραψαν μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία της χώρας μας. Αυτό το χρυσό μετάλλιο μας έδωσε και τη φανέλα του Παγκοσμίου κυπέλλου (η πρώτη στην ιστορία μας σα χώρα!!!) Εθνικός ύμνος, χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια!!! Ζούμε απίστευτες στιγμές. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ!!!!», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης αναφερόμενος στην επιτυχία των δύο κοριτσιών.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.