fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Παρά Τριάθλου: Στο βάθρο οι Λιγνός-Σουβατζόγλου στο Τάραντο της Ιταλίας (pics)

Παγκόσμιο Κύπελλο  Παρά Τριάθλου: Στο βάθρο οι Λιγνός-Σουβατζόγλου στο Τάραντο της Ιταλίας (pics)

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γεράσιμος Λιγνός με guide τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου (PTVI3), στο παγκόσμιο κύπελλο Παρά Τριάθλου, που διεξήχθη σήμερα (29/10) στο Τάραντο, της Ιταλίας. Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, οι δύο αθλητές που έχουν «υιοθετεί» από την εταιρεία Βίκος, η οποία τους στηρίζει σε κάθε τους συμμετοχή σε εγχώριους αγώνες, αλλά και σε διοργανώσεις του εξωτερικού, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθειά τους να προκριθούν στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού.

taranto Lignos2

Ο Γεράσιμος Λιγνός έδειξε σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς τερμάτισε σε 1:04.04.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Πολ Λιοβεράς σε 1:02.59 και το αργυρό ο Σέρβος Λαζάρ Φιλίποβιτς σε 1:03.45.

taranto Lignos3

Στην κατηγορία PTS 3 των ανδρών, ο Ιμπραίμ Αλ Χουσεΐν, ο οποίος αγωνίζεται ως ανεξάρτητος αθλητής, έχασε για λίγο το βάθρο, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση σε χρόνο 1:17.34. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε σε 1:16.57 ο Γάλλος Μισέλ Ερτέρ. Το χρυσό πήγε στον Βρετανό Χένρι Ούνραντ σε 1:13.45 και το αργυρό στον Ισπανό Ντιέγκο Φερέρ σε 1:15.14.

Taranto Stamatiad

Στον ίδιο αγώνα ο Αχιλλέας Σταματιάδης, δεν κατάφερε να τερματίσει στην PTS3, καθώς εγκατέλειψε τον αγώνα, από σκασμένο λάστιχο στο ποδήλατο.

Η Ευαγγελία Τσιχλάκη με guide την Κατερίνα Τζομπανάκη στην κατηγορία PTVI1, των γυναικών, κατέλαβαν την 7η θέση σε χρόνο 1:25.14, στη δεύτερη διεθνή συμμετοχή τους. Σε ένα αγώνα που το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γαλλίδα Ελοίζ Κουρβουαζιέ σε 1:10.58 και κρίθηκε στα χιλιοστά, καθώς το αργυρό κατέκτησε η Ιρλανδή Τζούντιθ Μακόμπ σε χρόνο 1:10.59 και το χάλκινο η Ιταλίδα Άννα Μπαρμπάρο σε 1:12.34.

Taranto tsixlaki

Στο δεύτερο διεθνή του αγώνα, ο Θόδωρος Μωραϊτης, στην κατηγορία PTS5 των ανδρών, τερμάτισε 10ος σε 1:26.33, επίσης σε έναν αγώνα, που κρίθηκε στα χιλιοστά. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Τιμπό Ρεμπί σε 1:02.31, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ιρλανδός Τομ Γουίλιαμσον σε 1:02.38 και το χάλκινο κατέκτησε ο επίσης Γάλλος Αντουάν Μπές σε 1:03.24.

Taranto Moraitis

Η Αντιγόνη Χαριέσσα Βασιλοπούλου (PTVI Γυναικών) με συνοδό τη Σοφία Μαλτέζου αν και αρχικά συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, τελικά δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν, για την ιταλική πόλη.

Taranto oloi

Άρης Μαυρόπουλος: «Οι Έλληνες αθλητές αρχίζουν να ανταγωνίζονται τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος»

Μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα και με αφορμή τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ο Ομοσπονδιακός προπονητής Άρης Μαυρόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για τη συνολική παρουσία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών: «Σαν ελληνικό παρατρίαθλο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή μας στο τελευταίο μεγάλο διεθνές ραντεβού της χρονιάς. Οι Έλληνες αθλητές αρχίζουν να ανταγωνίζονται τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος, να βαθμολογούνται και να αποκτούν πολύτιμη εμπειρία. Για τον Γεράσιμο Λιγνό και τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου η αγωνιστική χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο. Κατέκτησαν ένα μετάλλιο το οποίο δικαιούντο με τις εμφανίσεις τους και τη συνολική τους αγωνιστική άνοδο. Παραμένουν στο κυνήγι της πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πολύ θετική η παρουσία και των υπόλοιπων αθλητών που ανήκουν στην ομοσπονδία μας, οι οποίοι κερδίζουν πλασαρίσματα μέσα στην δεκάδα, βαθμούς και παραστάσεις. Τη φετινή αγωνιστική χρονιά συμμετείχαν συνολικά 7 αθλητές και 3 συνοδοί αθλητές στους αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, οπότε αισθανόμαστε ικανοποίηση με την προσπάθεια, τις επιτυχίες, τη συνολική εικόνα τους, καθώς και για τη δουλειά, που γίνεται από τα αθλητικά σωματεία της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, για την ανάπτυξη του αθλήματος».

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.