fbpx

Ξιφασκία σε αμαξίδιο: «Ασημένιος» ο Ντούνης στο «Satellite Tournament 2023» στη Βραζιλία (pics)

Ξιφασκία σε αμαξίδιο: «Ασημένιος» ο Ντούνης στο «Satellite Tournament 2023» στη Βραζιλία (pics)

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Βασίλης Ντούνης, στη Σπάθη Α', σ’ ένα από τα πιο δυνατά τουρνουά Ξιφασκίας σε αμαξίδιο, που διεξήχθη, στο Σάο Πάολο, της Βραζιλίας.

Ο Έλληνας ξιφομάχος έκανε εκπληκτικά παιχνίδια στο «Satellite Tournament 2023» και από τον Α’ γύρο, φάνηκε ότι θα έφθανε ψηλά, καθώς πέρασε αήττητος, σημειώνοντας οκτώ νίκες επί των αντιπάλων του.

ntounis metallio2

Στη φάση των «16» πέρασε bye ως πρώτος, και στη συνέχεια στους «8» νίκησε τον Αμερικανό Νίκολας Μπαντό με 15-2 και πέρασε στον ημιτελικό. Ο Αργεντινός Κάρλος Φρέιτας ήταν ο αντίπαλος του στον ημιτελικό, αλλά φάνηκε πως δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην είσοδο του Έλληνα πρωταθλητή, στον τελικό, καθώς ηττήθηκε με 15-3.
Αντίπαλός του, στον τελικό, ο Γερμανός Χάουπτ, που ήταν και ο μόνος που τον νίκησε σε αυτό το τουρνουά, έστω και στις λεπτομέρειες, με 15-14.

ntounis metallio3

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου τόνισε: «Κάναμε ακόμη ένα σημαντικό βήμα, για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, του Παρισιού», ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει το Υγεία, αλλά και τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ, που βοήθησαν να γίνει αυτό το ταξίδι και ήρθε η επιτυχία. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει από τη Βραζιλία, την προσεχή Δευτέρα (7/8).

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.