fbpx

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νιμ πέντε ξιφομάχοι (pics)

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νιμ πέντε ξιφομάχοι (pics)
Για τη Νιμ της Γαλλίας αναχώρησαν σήμερα (Τετάρτη 19/4) νωρίς το πρωί, πέντε ξιφομάχοι, για να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νιμ (2023 World Cup Nimes), που φιλοξενείται στη γαλλική πόλη, από αύριο Πέμπτη (20/4) έως και την Κυριακή (23/4). 
 
fencing triantaf
 
Πέντε ξιφομάχοι (3 άνδρες και 2 γυναίκες) ταξιδεύουν για την πόλη της Νοτίου Γαλλίας, όπου τους συνοδεύει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης. Πρόκειται για τους: Παναγιώτη Τριανταφύλλου, Βασίλη Ντούνη, Γεράσιμο Πυλαρινό  Μαρκαντωνάτο και με τους τρεις να αγωνίζονται στη Σπάθη. Οι Γεωργία Καλτσή και Κέλλυ Λουφάκη θα αγωνιστούν στη Σπάθη και το Ξίφος Μονομαχίας. 
Μαζί στην αποστολή και ο Έλληνας κριτής Λεωνίδας Κούκος.
 
fencing loufaki
 
Το πρόγραμμα
Πέμπτη (20/4) 09:00 
Ξίφος Μονομαχίας Β ( Γ)
Σπάθη Α (Α) 
13:00 
Ξίφος Μονομαχίας Α ( Γ)
Σπάθη Β (Α) 
Παρασκευή (21/4) 09:00 
Ξίφος Ασκήσεως Α (Α)
Σπάθη Β ( Γ) 
13:00
Ξίφος Ασκήσεως Β (Α)
Σπάθη Α ( Γ) 
Σάββατο (22/4) 09:00 
Ξίφος Ασκήσεως Β ( Γ)
Ξίφος Μονομαχίας Α (Α)
13:00
Ξίφος Ασκήσεως Α ( Γ)
Ξίφος Μονομαχίας Β (Α) 
 
escrime nimes 1
 
Κάζαγλης: “ Άλλος ένας σημαντικός αγώνας, σκαλοπάτι για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες”
Λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: “Είναι ένας άλλος σημαντικός αγώνας, σκαλοπάτι για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στο Παρίσι του χρόνου. Πρέπει σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες να πετύχουμε κάποιες διακρίσεις μέσα στην οκτάδα. Οι αθλητές και οι αθλήτριες μας έχουν την εμπειρία να τα καταφέρουν”. 
Και ο κ. Κάζαγλης πρόσθεσε: “ Συγκέντρωση, μυαλό και ψυχή απαιτείται σε κάθε χτύπημα. Σε κάθε αγώνα. Με κάθε αντίπαλο” και κατέληξε: “ Στην ξιφασκία όμως ο κυριότερος αντίπαλός μας είναι ο εαυτός μας. Αν ελέγξουμε τα αρνητικά συναισθήματά μας θα μπορέσουμε να δούμε καθαρά τη νίκη σε κάθε μας αγώνα”. 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.