fbpx

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Δημήτρης Κάζαγλης και Βασίλης Ντούνης μίλησαν για τον επόμενο στόχο μετά την Ουάσιγκτον (pic)

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Δημήτρης Κάζαγλης και Βασίλης Ντούνης μίλησαν για τον επόμενο στόχο μετά την Ουάσιγκτον (pic)

Ένα χάλκινο μετάλλιο, του Παναγιώτη Τριανταφύλλου στη Σπάθη Β' κατηγορίας και τα καλά πλασαρίσματα των αθλητών και αθλητριών της ελληνικής αποστολής (Γεωργία Καλτσή, Κέλλυ Λουφάκη, Βασίλης Ντούνης, ήταν η συγκομιδή στην πρώτη σημαντική διοργάνωση της χρονιάς, το Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο, που φιλοξενήθηκε στην Ουάσιγκτον. 

Δημήτρης Κάζαγλης: "Η ομάδα έχει μπει σε μια σειρά"
Με την επιστροφή τους από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ. μίλησαν στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ο Ομοσπονδιακός προπονητής  Δημήτρης Κάζαγλης και ο Βασίλης Ντούνης. 
Ο Δημήτρης Κάζαγλης επισήμανε: "Μετά την Ουάσιγκτον, επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας, στην Πίζα. Είναι και αυτή μια πολύ σημαντική διοργάνωση για την πρόκριση στο Παρίσι. Ήδη κάναμε πολύ μεγάλα βήματα και ο Βασίλης Ντούνης με την είσοδό του στην 6άδα, γιατί πριν τους Πανευρωπαϊκούς ήταν 8ος. Οπότε "μετράει" δύο οκτάδες που είναι πολύ σημαντικό. Ο Πάνος Τρινταφύλλου κατέκτησε μετάλλιο είναι και αυτό σημαντικό βήμα. Βέβαια είναι μακρύς ο δρόμος. Ο επόμενος σταθμός είναι η Ιταλία, που και αυτός είναι ένα σημαντικός αγώνας. Πάντα το τουρνουά της Ιταλίας, είναι από τα πιο δύσκολα. Θεωρούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Έχει μπει η ομάδα σε μια σειρά. Οι προπονήσεις μας είναι κανονικές δεν έχουμε τραυματισμούς, οπότε πάμε γερά για τον επόμενο στόχο που είναι η Ιταλία, τον προσεχή Μάρτιο" . 
 
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε και στην Ομογένεια, που έδωσε βροντερό "παρών" με την Πρέσβειρα στις ΗΠΑ, τους Έλληνες εργαζόμενους στην πρεσβεία, αλλά και ομογενείς , που με ελληνικές σημαίες έδωσαν το δικό τους στίγμα και στήριξαν τους Έλληνες ξιφομάχους: "Πραγματικά ήταν το κάτι άλλο. Έδωσαν το δικό τους "χρώμα" και μας βοήθησαν πολύ. Γονείς, αλλά κυρίως παιδάκια ήρθαν και πραγματικά το χάρηκαν. Τους είχαμε και μια έκπληξη καθώς μετά το τέλος των αγώνων, τους κάναμε επίδειξη και εκμάθηση ξιφασκίας και το ευχαριστήθηκαν τόσο τα παιδιά όσο και εμείς". 
 
triantaf
 
Βασίλης Ντούνης: "Η χώρα μας είναι δυνατή στο άθλημα"
Ο Βασίλης Ντούνης μετά την 6η θέση στη Σπάθη Α' κατηγορίας περιμένει την επόμενη πρόκληση: "Για μένα πήγαν καλά οι αγώνες στην Ουάσιγκτον. Πήρα την 6η θέση στη Σπάθη, που είναι το καλό μου όπλο. Ήθελα να μπω στα μετάλλια, για να πάρω περισσότερους πόντους για την πρόκριση. Εντέλει το έχασα στις λεπτομέρειες 15-13, πήγε το τελευταίο παιχνίδι. Πλέον κοιτάμε τον επόμενο αγώνα, ο οποίος είναι τον Μάρτιο στη Πίζα, να δουλέψουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας". 
 
Όσο για το πόσο δυνατή θεωρείται η χώρα μας στο αγώνισμα, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε: "Η χώρα μας είναι δυνατή. Έχουμε δώσει και μάχες με πολύ μεγάλες διακρίσεις που ήρθαν και από άλλους αθλητές της  ξιφασκίας με αμαξίδιο. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε και με χώρες, που η ξιφασκία θεωρείται εθνικό σπορ, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, ή μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία και η Κίνα. Με πολυάριθμες αποστολές, με πλήρη εξοπλισμό και πολύ καλές αγωνιστικές προϋποθέσεις. Με λίγα λόγια χώρες που πρωταγωνιστούν στο άθλημα". 
 
Επόμενος αγώνας  η Πίζα και επόμενος στόχος: "Να έχω μια πολύ εικόνα. Το πρώτο πράγμα για έναν  αθλητή είναι να βλέπει ότι σε κάθε αγώνα βελτιώνεται και η απόδοσή του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Σίγουρα θα ήθελα να μπω στα μετάλλια, για να μπορέσω να μαζέψω περισσότερους πόντους ενόψει Παρισιού. Ένα χρυσό θα ήταν ό, τι έπρεπε". 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.