fbpx

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Στην Ουάσινγκτον για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Στην Ουάσινγκτον για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Αύριο Πέμπτη (12 Ιανουαρίου) αναχωρούν τέσσερεις αθλητές (2 γυναίκες και 2 άνδρες) της Εθνικής ομάδας ξιφασκίας με αμαξίδιο για την Ουάσιγκτον, όπου θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, από τις 14 έως τις 17 Ιανουαρίου. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αγωνιστικό τεστ, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας "μετράει" για το Παρίσι.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Γεωργία Καλτσή (Σπάθη και ξίφος Μονομαχίας Β κατηγορίας), Βασίλη Ντούνη (Σπάθη και ξίφος Μονομαχίας Α κατηγορίας) και Παναγιώτη Τριανταφύλλου (Σπάθη και ξίφος Μονομαχίας Β κατηγορίας). Για τις ΗΠΑ θα ταξιδέψει και η Κέλλυ Λουφάκη (Σπάθη και ξίφος Μονομαχίας Β κατηγορίας), η οποία θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ με δικά της έξοδα.
Τους αθλητές συνοδεύει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης και στην αποστολή περιλαμβάνεται και η κριτής Ηλιανή Παναγιάρη. Η αποστολή επιστρέφει στις 18 Ιανουαρίου.
 
Βασίλης Ντούνης και Γεωργία Καλτσή λίγο πριν την αναχώρηση
Ο 8ος στη Σπάθη Β’ κατηγορίας, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Βασίλης Ντούνης αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής ομάδος ξιφασκίας με αμαξίδιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για το πολύ σημαντικό αγώνα της Ουάσιγκτον: «Είναι από τους αγώνες, οι οποίοι μας δίνουν βαθμούς για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς. Ο στόχος σίγουρα είναι κάποιο μετάλλιο, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη θέση μας όσο το δυνατόν, πιο σύντομα. Βέβαια ο ανταγωνισμός έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια, οπότε είναι και σημαντικό να πηγαίνουμε σε όλους τους αγώνες. Ελπίζουμε για το καλύτερο στους αγώνες στις ΗΠΑ. Έχουμε δουλέψει και είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο». 
 
Η αθλήτρια του ΑΣΚΑ Αμαρουσίου, Γεωργία Καλτσή λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της αποστολής τόνισε: «Πηγαίνουμε στην Ουάσιγκτον με στόχο να εκπροσωπήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε την Ελλάδα και να φέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα και βαθμούς ώστε να εξασφαλίσουμε τη θέση μας, για Παρίσι». 
 
Το πρόγραμμα των αγώνων 
Σάββατο 14 /01/23
Ξίφος Ασκήσεως (Γυναικών-Α’ κατηγορίας) 
Σπάθη (Ανδρών- Β’ κατηγορίας)
Ξίφος Ασκήσεως (Γυναικών-Β’ κατηγορίας)
Ξίφος Ασκήσεως (Γυναικών-C’ κατηγορίας)
Σπάθη (Ανδρών- A’ κατηγορίας)
Κυριακή 15/01/23
Ξίφος Μονομαχίας (Ανδρών- Α’ κατηγορίας)
Σπάθη (Γυναικών-Β’ κατηγορίας) 
Ξίφος Μονομαχίας (Ανδρών- Β’ κατηγορίας)
Ξίφος Μονομαχίας (Ανδρών- C’ κατηγορίας)
Σπάθη (Γυναικών-Α’ κατηγορίας)
Δευτέρα 16/01/23
Ξίφος Ασκήσεως (Ανδρών-Α’ κατηγορίας)
Ξίφος Μονομαχίας (Γυναικών- Β’ κατηγορίας)
Ξίφος Μονομαχίας (Γυναικών- C’ κατηγορίας)
Ξίφος Ασκήσεως (Ανδρών-Β’ κατηγορίας)
Ξίφος Ασκήσεως (Ανδρών- C’ κατηγορίας)
Ξίφος Μονομαχίας (Γυναικών- Α’ κατηγορίας)
Τρίτη 17/01/23
Ξίφος Ασκήσεως (Ανδρών- Ομαδικό)
Ξίφος Μονομαχίας (Γυναικών- Ομαδικό)
Σπάθη Open (Ομαδικό) 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.