fbpx

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο: Καλές εμφανίσεις της Εθνικής ομάδος στην Πολωνία

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο: Καλές εμφανίσεις της Εθνικής ομάδος στην Πολωνία

Καλές εμφανίσεις πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην Πολωνία. 

Στο ομαδικό του ξίφους μονομαχίας ανδρών η ελληνική τριάδα των Ντούνη, Τριανταφύλλου, Πυλαρινό, κατέλαβε την 7η θέση. Στον πρώτο αγώνα ηττηθήκαμε από την Ουκρανία, που τελικά πήρε τη 2η θέση, με 45-9, και για τις θέσεις 5-8 ηττηθήκαμε από την Ιταλία με 45-33. 
Πρώτη ήταν η Μ. Βρετανία που νίκησε την Ουκρανία με 45-37 και 3η ήταν η Γαλλία που νίκησε τη διοργανώτρια Πολωνία με 45-41. 
 
Στο ομαδικό Σπάθης η ίδια τριάδα κατέλαβε την 8η θέση καθώς γνώρισε την ήττα από τη Γερμανία στις λεπτομέρειες με 45-41 και στους αγώνες κατάταξης για θέσεις 7-8 ηττήθηκε αρχικά από τη διοργανώτρια Πολωνία με 45-34 και στη συνέχεια από τη Γαλλία με 45-39. 
Πρώτη ήταν η Ιταλία που επικράτησε της Ουγγαρίας με 45-33 και 3η η Ουκρανία που νίκησε τη Γερμανία με 45-36. 
 
Στα ατομικά την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησαν στη Σπάθη Α’ και  Β’ κατηγορίας, ο Βασίλης Ντούνης και ο Πάνος Τριανταφύλλου, που κατέλαβαν την 8η και τη 10η θέση αντίστοιχα. Ο Πάνος Τριανταφύλλου κατέλαβε τη 16η θέση στο ξίφος μονομαχίας. 
 
Στο ξίφος μονομαχίας, ο Βασίλης Ντούνης κατέλαβε την 22η θέση και ο Γεράσιμος Πυλαρινός την 24η θέση. 
Στις γυναίκες, η Γεωργία Καλτσή ήταν 15η στη Σπάθη, με την Κέλλυ Λουφάκη να είναι 16η στο ίδιο όπλο και 18η στο ξίφος μονομαχίας.
 
Δημήτρης Κάζαγλης: «Πολύ σημαντικές οι θέσεις που πήραμε»
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης, μετά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, για τα αποτελέσματα των Ελλήνων και Ελληνίδων αθλητριών: «Η θέση του Ντούνη που μπήκε στην 8άδα στους Πανευρωπαϊκούς είναι πολύ σημαντική, καθώς έχει πολύ υψηλό δείκτη βαθμολογίας για τους Παραολυμπιακούς και είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για πρόκριση. Επίσης, σε όποια 16άδα καταφέραμε και μπήκαμε με την Κέλλυ Λουφάκη και τη Γεωργία Καλτσή και τους Βασίλη Ντούνη και Πάνο Τριανταφύλλου (2 16άδες, στη Σπάθη 10ος και στο μονομαχίας 16ος) είναι επίσης πολύ σημαντικές». 
Όσο για τον επόμενο στόχο της ομάδος ο κ. Κάζαγλης τόνισε: «Επόμενος στόχος είναι η συμμετοχή και η διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ουάσινγκτον, στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2023. Τη νέα χρονιά πρέπει να συμμετέχουμε σε όσους περισσότερους αγώνες μπορούμε, για να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογία. Ο ανταγωνισμός μας, με τις άλλες χώρες είναι πολύ υψηλός και κάποιες φορές για μας, φθάνει να είναι και αθέμιτος». 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.