fbpx

14η Ανοικτή Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση ΑμεΑ «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 2022»-Έπεσε η αυλαία με 4 πανελλήνια ρεκόρ

14η Ανοικτή Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση ΑμεΑ «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 2022»-Έπεσε η αυλαία με 4 πανελλήνια ρεκόρ

Με τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ και την Ελλάδα να τερματίζει στην πρώτη θέση της κατάταξης, έπεσε η αυλαία της 14ης Ανοικτής Διεθνούς Κολυμβητικής Συνάντησης ΑμεΑ «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 2022», που διεξήχθη το Σάββατο (26/11) στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας. 

Τη διοργάνωση, που πλέον θεωρείται θεσμός, τη διοργανώνει με συνέπεια κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών με Αναπηρίες, με τη στήριξη του δήμου Εορδαίας, σε συνεργασία και υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ). 
Στους φετινούς αγώνες συμμετείχαν 58 κολυμβητές και κολυμβήτριες από τις: Ελλάδα, Ρουμανία και Βόρεια Μακεδονία. 
Την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ εκπροσώπησαν ο Β’ Αντιπρόεδρος  Στέφανος Φασιάς και ο έφορος VIRTUS Εμμανουήλ Μαρκίδης.  
 
Τα πανελλήνια ρεκόρ
 
Τα δύο από τα τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ που επιτεύχθηκαν στην κατηγορία Νέων, σημείωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης (Φίλιππος), στα 100μ. ελεύθερο S10, με χρόνο 4:53.05 και το δεύτερο, στα 100μ. ελεύθερο S10, με χρόνο 1:00.50. 
Ένα σημείωσε ο συναθλητής του στον Φίλιππο, Αριστείδης Χατζίδης στα 100μ. ύπτιο S9, με χρόνο 1:18.10 και τέλος, στα 50μ. πεταλούδα S5 με χρόνο 38.63 ο Αλέξανδρος Λεργιος (Κότινος).  
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.