fbpx

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Παρούσα όλη η Εθνική Ελλάδος στο Σέφιλντ (pics)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Παρούσα όλη η Εθνική Ελλάδος στο Σέφιλντ (pics)

Στο Σέφιλντ της Αγγλίας διεξάγεται από αύριο (4/9) έως το Σάββατο (9/9) το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, με τη χώρα μας να εκπροσωπείται συνολικά από 5 αθλητές (3 άνδρες και 2 γυναίκες), όλοι τους μέλη της εθνικής ομάδας. Στην αποστολή περιλαμβάνονται οι: Μάριος Χατζηκυριάκος, Γιώργος Μουχθής (κλάση 6 των ορθίων), Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά (κλάση 2), Γρηγόρης Χρυσικός (κλάση 1 σε αμαξίδιο), Ειρήνη Δρακωνάκη (κλάση 6). Επικεφαλής της αποστολής η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ελευθερία Νταουντάκη, μαζί της στην Αγγλία ταξίδεψε και η προπονήτρια της Δρακωνάκη, Ανίτα Χατσατριάν.

Kefalonia Vathro3

Το ITTF European Para Table Tennis Championships 2023 διοργανώνει η αγγλική ομοσπονδία υπό την αιγίδα της παγκόσμιας στις εγκαταστάσεις του Αγγλικού Ινστιτούτου Αθλητισμού. Από αύριο 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου διεξάγονται τα απλά και στη συνέχεια τα διπλά. Συμμετέχουν 267 άνδρες και γυναίκες από 35 χώρες σε 11 κατηγορίες, στην πρώτη διοργάνωση μετά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Τελευταία φορά είχε διεξαχθεί στη Σουηδία το 2019 κι από τότε έχουν αλλάξει πολλά τόσο στα αγωνίσματα όσο και στον τρόπο διεξαγωγής. Ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων δεν διεξάγεται πλέον ομαδικό. Διεξάγονται το απλό καθώς και τα διπλά ανδρών και γυναικών όπως και το μικτό διπλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα διπλά τα ζευγάρια σχηματίζονται κι από αθλητές και αθλήτριες διαφορετικών κλάσεων. Τέλος το Ευρωπαϊκό του Σέφιλντ, δεν δίνει προκρίσεις για τους Παραλυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς αυτό που μετράει είναι οι πίνακες αξιολόγησης.

pingpongsheffield

Δυναμικά στη μάχη μπαίνουν όλοι αύριο (Δευτέρα) η Μπουρνιά η οποία μετά τη σημερινή επαναξιολόγησή της «ανέβηκε» στην κλάση 2. Αντίπαλός της η, Νο 8 στην παγκόσμια κατάταξη, Γαλλίδα Ιζαμπέλ Λαφαγιέ (13:15, ώρα Ελλάδος, table 2) και η Ειρήνη Δρακωνάκη (κλάση 6) με αντίπαλο την Πολωνή Νο 4 στον κόσμο, Καταρζίνα Μάρζαλ (13:15, ώρα Ελλάδος, table 8) και αργότερα, στις 22:15, ώρα Ελλάδος θα αντιμετωπίσει τη Σουηδή Κάζα Στάντλερ. Η Μπουρνιά είχε κατακτήσει τον περασμένο Νοέμβριο την 3η θέση, στην κλάση 1 των γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας και αυτόν τον μήνα είναι νούμερο 3 στο διεθνή πίνακα αξιολόγησης, στην κλάση 1.
Ο Γιώργος Μουχθής (21:30, ώρα Ελλάδος, table 9) αντιμετωπίζει τον Δανό Πήτερ Ροζενμάγερ, με τον Μάριο Χατζηκυριάκο, την ίδια ώρα (table 8) τον Ισπανό Αλβάρο Βαλέρα, Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Γρηγόρης Χρυσικός (17:45, ώρα Ελλάδος, table 1) αγωνίζεται κόντρα στον Βρετανό Τόμας Μάθιους, No 7 στην παγκόσμια κατάταξη.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.