fbpx

Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α.με.Α: Την Τετάρτη ρίχνονται στη μάχη Μουχθής και Μπουρνιά

Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α.με.Α: Την Τετάρτη ρίχνονται στη μάχη Μουχθής και Μπουρνιά

Μετά από 4 χρόνια (η αντίστοιχη διοργάνωση του 2020 είχε ακυρωθεί λόγω του κορωνοϊού) διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατόμων με αναπηρία. Για πρώτη φορά, στα 22 χρόνια ιστορίας του θεσμού, η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Ισπανία και τη Γρανάδα (Palacio Municipal de Deportes de Granada 6-12/11).

Μετέχουν συνολικά 82 standing (όρθιοι) και 70 wheelchair (σε αμαξίδιο) αθλητές (λόγω αριθμητικού ορίου), από 51 χώρες. Θα διεξαχθούν 39 αγώνες και δεν μετέχουν μόνο άτομα με κινητικά προβλήματα, αλλά και με νοητική υστέρηση (κλάση 11).

Με δύο αθλητές η Ελλάδα

Την Ελλάδα, για πρώτη φορά στην υψηλού κύρους διοργάνωση, το World Para Table Tennis Championships, εκπροσωπούν δύο αθλητές,

ο Γιώργος Μουχθής και η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά.

Στην πρώτη τους συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αμφότεροι θ’ αγωνιστούν στο απλό, ο 28άχρονος πρωταθλητής στην κλάση των ορθίων και η 16άχρονη πρωταθλήτρια στην κλάση 1 των ατόμων σε αμαξίδιο.

Οι Έλληνες αθλητές βρίσκονται στην πόλη της Ανδαλουσίας, από την Παρασκευή (4/11), όπου ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους και θ’ αρχίσουν την προσπάθειά τους, για να ριχθούν στη μάχη την προσεχή Τετάρτη (9/11). Το βράδυ του Σαββάτου (5/11) έμαθαν τους αντιπάλους τους, ο Μουχθής στο νοκ άουτ ταμπλό και η Μπουρνιά στον όμιλο. Τους δύο αθλητές της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.) συνοδεύουν, για την τεχνική καθοδήγηση η Ελευθερία Νταουντάκη και ο Μίλαν Ιγκνάτοβιτς.

Άμεσα στα νοκ άουτ

Στην κλάση 6 των ανδρών οι συμμετοχές είναι 18 και οι παίκτες μπαίνουν άμεσα στους νοκ άουτ αγώνες. Το ταμπλό είναι των «32», στον 1ο γύρο θα γίνουν μόνο δύο παιχνίδια με τον Μουχθή να προχωρά bye στους «16». Εκεί θ’ αντιμετωπίσει την προσεχή Τετάρτη τον Βρετανό Μάρτιν Πέρι. Αν πάρει τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά θα συναντηθεί με τον Χιλιανό Κρίστιαν Ντετόνι ή τον Ισπανό Αλβάρο Βαλέρα, ο οποίος θεωρείται και το 2ο φαβορί, για την πρωτιά.

Η Μπουρνιά σε γκρουπ

Στην κλάση 1 των γυναικών αγωνίζονται 6 αθλήτριες κι έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ. Η Μπουρνιά βρίσκεται στο 1ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους την Πολωνή Ντορότα Μπούκλαβ (επικεφαλής) και τη Νοτιοαφρικανή Μαριάμ Αλμιρίσλ. Και τις δύο αντιμετωπίζει την Τετάρτη και την Πέμπτη, αντίστοιχα, ενώ οι αντίπαλοί της αναμετρώνται μεταξύ τους, μια ημέρα πριν, την Τρίτη (8/11), στην πρεμιέρα του γκρουπ. Οι δύο πρώτες θέσεις θα δώσουν πρόκριση στο τελικό στάδιο.

Το πρόγραμμα των δύο Ελλήνων αθλητών (σε ώρες Ελλάδας):

Τετάρτη 9/11

12:30 Μπουρνιά - Μπούκλαβ (Τραπέζι 2)

15:30 Μουχθής – Πέρι (δεν ορίστηκε ακόμα τραπέζι

Πέμπτη 10/11

13:15 Μπουρνιά - Αλμιρίσλ (Τραπέζι 4)

Τα αγωνίσματα και οι κλάσεις, όπως αναφέρονται από την ITTF, είναι:

Απλό ανδρών (Men’s singles-classes 1 to 11)

Απλό γυναικών (Women’s singles-classes 1 to 11)

Διπλό ανδρών (Men’s doubles-classes MD4, MD8, MD14, MD18, MD22)

Διπλό γυναικών (Women’s doubles-classes WD5, WD10, WD14, WD20, WD22)

Διπλό μικτό (Mixed doubles (classes XD4, XD7, XD10, XD14, XD17, XD20, XD22)

Που μπορείτε να το παρακολουθήσετε

Η παγκόσμια ομοσπονδία (ITTF) έχει αναφέρει ότι θα υπάρχει καθημερινά live streaming απ’ όλα τα τραπέζια μέσα από το κανάλι της στο youtube (https://www.youtube.com/watch?v=H1fb3KE2Ges).

Η διοργάνωση μέσα στην ιστοσελίδα της ITTF παρουσιάζεται στο: https://bit.ly/3fFlt2g.

Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος θα παρέχει live ενημέρωση για τα αποτελέσματα στο link: Andalucia 2022 World Para Table Tennis Championships - Results

 

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.