fbpx

Την 3η θέση στην κλάση 1 των γυναικών η Μπουρνιά στην Τσεχία

Την 3η θέση στην κλάση 1 των γυναικών η Μπουρνιά στην Τσεχία

Το χάλκινο μετάλλιο από την Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά είναι το καλύτερο πλασάρισμα τελικά για την αποστολή της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες στο πρώτο κομμάτι του διεθνούς τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Τσεχίας, στην Οστράβα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτριά διεκδίκησε την είσοδο στον τελικό της κλάσης 1 των γυναικών (με αμαξίδιο) ώσπου κάμφθηκε από τη Γερμανίδα Μάργκαρετ Σπέγκελ με 3-0 σετ. Έμεινε έτσι στον ημιτελικό γύρο, αλλά ικανοποιημένη φυσικά από τη συνολική πορεία της, που περιλάμβανε νωρίτερα τρεις νίκες και πρωτιά στο γκρουπ.
Στα προημιτελικά του δυνατού όπεν εξάλλου, αποκλείστηκαν ο Γιώργος Μουχθής στην κλάση 6 και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος στην κλάση 10. Ο Μουχθής πάντως, εξυπηρετεί τον στόχο της διατήρησης καλών βαθμών για την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022 μέσω της παγκόσμιας κατάταξης. Οι αγώνες προχωρούν με τα αγωνίσματα του διπλού και ολοκληρώνονται το Σάββατο 25/06.

Στο ITTF Czech Para Open αγωνίζονται επίσης ο Γρηγόρης Χρυσικός, ο Χρήστος Στάμου (κλάσεις αθλητών σε αμαξίδιο), ο Λευτέρης Μαύρης, η Ειρήνη Δρακωνάκη και η Μαρία-Ισμήνη Καΐπη (κλάσεις ορθίων).

Υπεύθυνοι προπονητές είναι η ομοσπονδιακή Ε.Α.ΟΜ.-Α.ΜΕ.Α Ελευθερία Νταουντάκη και ο τεχνικός σύμβουλος της εθνικής ομάδας Αλέξανδρος Καραϊωσήφ. Στην αποστολή βρίσκονται επίσης η Ανίτα Χατσατριάν, προσωπική προπονήτρια της Δρακωνάκη και ο Δημήτρης Χαριτωνίδης, συνοδός του Χρυσικού.

ΠΗΓΗ: ΕΦΟΕπΑ

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.